ΠολιτικήΣημαντικότερα

Στο Βέλγιο στη 10η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής Περιφερειών και Πόλεων ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης

Η ψηφιοποίηση, η ισότητα των φύλων και η ένταξη οι βασικές θεματικές

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης συμμετείχε στη 10η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής Περιφερειών και Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Mons του Βελγίου κατά το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου 2024, όπου συναντήθηκαν 3.500 εκπρόσωποι δημοτικών και περιφερειακών αρχών από ολόκληρη την Ευρώπη με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις συναντήσεις του διημέρου αναφέρθηκαν τα προβλήματα των Δήμων και των Περιφερειών με την προτροπή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη Μέλη να δώσουν τη δυνατότητα στις Περιφέρειες και στους Δήμους να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. Επίσης, τέθηκαν οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια. Στο περιθώριο των συναντήσεων ο κ. Μαργέτης είχε συζητήσεις και επαφές με εκπροσώπους θεσμών και φορέων, όπως μεταξύ άλλων, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επί Διεθνών Σχέσεων, Διαπεριφερειακών Συνεργασιών και Εξωστρέφειας κ. Χαράλαμπο Δαλκίτζη, και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Κυριάκο Κακουρή.

Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τις συνεδριάσεις ήταν οι επενδύσεις της ΕΕ για μια δίκαιη μετάβαση, η ψηφιοποίηση, η ισότητα των φύλων και η ένταξη.

Συζητήθηκε ο ρόλος των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών και τα οριζόντια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο με κορυφαίους εκπροσώπους σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο Ένωσης.

Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε σε μια σημαντική στιγμή για τη διαμόρφωση του οράματος των Περιφερειών και των Δήμων για το μέλλον της Ευρώπης, μόλις έντεκα εβδομάδες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Οι βασικές προτεραιότητες για μια ισχυρότερη, δικαιότερη και πιο ανθεκτική Ευρώπη, που συζητήθηκαν, θα κατοχυρωθούν σε μια δήλωση που θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Alexander De Croo, εκπροσωπώντας τη βελγική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαφές με κρούσματα κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Πολιτική εκδήλωση του Γιώργου Κώτσηρα

Aleka Stamatiadi

Αλλαγές για το καλώδιο στα Μέγαρα;

Aleka Stamatiadi