Πολιτική

Στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Γ. Κώτσηρας

Γ. Κώτσηρας: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας»

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φιλοξενήθηκε το διήμερο 26 & 27 Ιανουαρίου στη Στοκχόλμη, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της Ε.Ε., σχετικά με τη δικαστική συνεργασία και την καταπολέμηση του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος, καθώς και τις δικαστικές διαστάσεις κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης βασικών διεθνών εγκλημάτων που διαπράττονται στην Ουκρανία.

«Είναι ιδιαιτέρως θετικό ότι η ενωσιακή πολιτική κινείται πλέον πιο συντονισμένα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και η ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά εργαλεία είναι αναμφίβολα επωφελής», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας, τονίζοντας ότι:

«Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. στα παραπάνω πεδία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας και σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν το νομικό μας οπλοστάσιο έναντι του οργανωμένου εγκλήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση Γ. Κώτσηρα

Έως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Μνημόνιο συνεργασίας για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ υπέγραψαν Κώτσηρας-Δραμαλιώτη