Κοινωνία Σημαντικότερα

Στο σκοτάδι πολλά και ωραία σημεία της πόλης

Εκτός από τα γνωστά προβλήματα εγκληματικότητας που προκαλεί η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, αλλά και εκτός από την έλλειψη και οι σκόπιμες ζημιές στα φώτα των δρόμων, δε φωτίζονται επαρκώς και όμορφα σημεία ακόμα και του ιστορικού κέντρου της πόλης των Μεγάρων.

Παρά την έλλειψη χρημάτων που τονίζει η Δημοτική Αρχή, θα μπορούσαν να γίνουν έστω και λίγα  μικρά έργα όπως η προμήθεια λαμπτήρων. Οι πολίτες ζητούν φωτισμό και στο Φόρο, στην είσοδο της πόλης, όπου σημειώθηκαν ζημιές, αλλά και στα σχολεία που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάνει αιτήσεις για ηλεκτροφωτισμό.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήνη του Θεαγένους, στο αρχαιολογικό εύρημα μεγάλης σημασίας στην πόλη μας, και γύρω από το Μουσείο Μεγάρων, στις λίγες φορές που φιλοξενεί εκδηλώσεις, άνοιξε για τις κινηματογραφικές προβολές, στα πλαίσια του αφιερώματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέογνις» στον Παντελή Βούλγαρη.

Ενώ ο χώρος της αυλής του μουσείου είναι ιδανικός για εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, και η περιοχή είναι ιστορική, με δυνατότητες και για περίπατο των όποιων επισκεπτών , δεν υπάρχει επαρκής δημοτικός φωτισμός. …ελπίζουμε ότι ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι που βρέθηκαν στην προβολή του «Θέογνι» να παρατήρησαν εκτός από το «Ηλία ρίχτ’το» και το σκοτάδι…

*η εικόνα είναι από το αρχείο του πολιτιστικού συλλόγου “Θέογνις” από την πρώτη προβολή που οργανώθηκε φέτος στο μουσείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλεάνθης Βαρελάς: “Η ολιγωρία του Δημάρχου μας φέρνει στα πρόθυρα μιας ακόμα υποβάθμισης”

«Οι γιορτές αφορμή για συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπο»

Τροπική η καταιγίδα σύμφωνα με το Bloomberg