ΠολιτικήΣημαντικότερα

“Στο ίδιο έργο θεατές…” στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μεγαρέων

Επιστολή του Υποψηφίου Δημάρχου Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη

Σε μια ακόμη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Μεγαρέων βρεθήκαμε «στο ίδιο έργο θεατές».

Όπως συνέβη και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 όπου η οικονομική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την «μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο Αλεποχώρι» από μία συγκεκριμένη εταιρεία, έτσι έγινε και στην συνεδρίαση της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2022.

Συγκεκριμένα στο 4ο θέμα που αφορούσε προσφυγή σε διαδικασία ανάθεσης για την μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση ζημιών από τις δασικές πυρκαγιές του Μαΐου 2021, μειοψήφησα διότι:

Η διαδικασία δεν γίνεται με διαπραγμάτευση αλλά με αδιαφανή τρόπο κατά τον οποίο προσκαλείται μόνο ένας υποψήφιος και πάντα ο ίδιος, με αποτέλεσμα, να μην επιτυγχάνεται η οικονομικότερη προσφορά, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για το δήμο μας.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως η διοίκηση Σταμούλη λειτουργεί επιλεκτικά την στιγμή που στη περιοχή μας δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις αναλόγου αντικειμένου.

 

Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως αν η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων ενδιαφερόταν για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου θα είχε αποστείλει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουλάχιστον σε τρεις (3) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο για να επιτύχει καλύτερη προσφορά και να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων, σε μια εποχή δύσκολη όχι μόνο για το δήμο αλλά και για τις επιχειρήσεις. Αντί αυτού ακολούθησε και πάλι μια διαδικασία που σίγουρα εξυπηρετεί μόνο ΕΝΑΝ και δεν προασπίζει τα συμφέροντα του δήμου.

 

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μαργέτης

Δημοτικός σύμβουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις

Aleka Stamatiadi

Kλεάνθης Βαρελάς: Ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα από την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων

Γ. Μπερδελής: Όλοι μαζί δείξαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος