Κοινωνία Σημαντικότερα

Στο εδώλιο για τις πλημμύρες

Στο εδώλιο 21 άτομα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Πλην της τέως περιφερειάρχη κατηγορούμενοι είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι της Περιοχής, Ελευσίνας, Μάνδρας και Μεγάρων και οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και υπάλληλοι των δασαρχείων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για σειρά πράξεων, αλλά κυρίως παραλείψεων που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 συμπολίτες μας από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

Δύο χρόνια μετά την καταστροφή σε ζωές και περιούσιες, που άφησε πίσω της ανθρώπινες απώλειες και συντρίμμια , η δικαιοσύνη κατόρθωσε να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και να ορίσει τη δίκη για τις 24 Ιανουαρίου του 2020.

Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και αφορά σύμφωνα με το νόμο σε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Την έρευνα της υπόθεσης είχε αναλάβει η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που την έφερε σε πέρας ασκώντας τις ποινικές διώξεις και θεμελιώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος της Ρένας Δούρου και των λοιπών με πολυςέλιδο πόρισμα. Πλην της τέως περιφερειάρχη κατηγορούμενοι είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι της Περιοχής, Ελευσίνας, Μάνδρας και Μεγάρων και οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και υπάλληλοι των δασαρχείων.

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριήμερο Αγίου Παντελεήμονος στον Καβελάρη

ΝΕΜ: «Όχι άλλο κάρβουνο…»

Ο Μητροπολίτης Καμερούν κ.κ. Γρηγόριος σε ομιλία στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi