Κοινωνία Σημαντικότερα

Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στα Μέγαρα

 

Εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Με τον γενικό τίτλο «Women can Win» διοργανώθηκε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στην «Αίγλη» στα Μέγαρα την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση. Πρόκειται για μια συνάντηση όπου η γνώση, η εμπειρία και η ενδυνάμωση έχουν τον πρώτο λόγο.

Την εκδήλωση συντόνισε η Βίκυ Μαυρομάτη και προλόγισε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας, ο δημοτικός σύμβουλος Α. Καλλιάς, η Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων Κατερίνα Πιπιλή, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής.

 

Προσκεκλημένες στη συνάντηση είναι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λία Λάππα και η ιδρύτρια της Μexoxo Ελπίδα Κόκκοτα.

Στην εκδήλωση την δουλειά της στο γυναικείο επιχειρείν παρουσίασε η Ελένη Μπρέγιαννη, που ασχολείται με την μεταποίηση, με το κέντημα επαγγελματικού ρουχισμού, εξηγώντας πώς συνδυάζει μια γυναίκα επιχειρηματίας την οικογενειακή με την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή.

Η Λία Λάππα συγγραφέας και δημοσιογράφος μίλησε για τα βιβλία της.

Η ιδρύτρια της Μexoxo Ελπίδα Κόκοτα, είναι μια επιχειρηματίας που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να είναι φίλη τους. Διαχειρίζεται μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

Ήδη έχει βοηθήσει 4.500 γυναίκες, οι οποίες με τη βοήθεια της MeXOXO υποστηρίχθηκαν και προετοιμάζονται ή ξεκίνησαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανάπτυξη της δράσης των γυναικών στην Ελλάδα από το 2015, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα, έχει την αποκλειστική υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα και του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Ομάδα Συνεργασίας Τ.Τ. Μεγάρων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταγραφικά νέα από την ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi

Πρόταση για Τοπικό Σχέδιο Αποβλήτων

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΤΩΡΑ