Κοινωνία

Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος καλεί ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης

6.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου για την τελετή

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. θα τελεσθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους: «Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας, να είναι έδρα Μητρόπολης και θα πρέπει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη να είναι καθολική, πάνδημος, όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα θέλαμε να συμμετάσχετε άπαντες και να το κοινωνήσετε στους πολίτες. Όσοι πιστοί προσέλθετε».

Στην τιμή για την πόλη συμφώνησε και ο Γ. Μαρινάκης απαντώντας θετικά στην πρόσκληση του Δημάρχου.

Κατά τη συνεδρίαση, αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου ψηφίστηκε όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κονδύλι από τον δήμο 6.000 ευρώ για την τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη.

Σχετικά σχολίασε ο Γιάννης Μιχάλαρος, λέγοντας «σε τέτοια φάση η τελετή της ενθρόνισης θα έπρεπε να ήταν σεμνή και λιτή, όχι χλιδής. Είμαι χριστιανός και φαν, αλλά και ο νέος Μητροπολίτης σεμνή θα την ήθελε. Δεν θα έπρεπε τα χρήματα αυτά να τα δώσουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη;».

Ο Γρ. Σταμούλης απάντησε ότι το ποσό «μπήκε για πάν ενδεχόμενο. Η τελετή θα γίνει σεμνά και ταπεινά με τα λιγότερα δυνατά έξοδα».
Επί της αναμόρφωσης, μικρής κλίμακας και υπηρεσιακή, την χαρακτήρισε ο Γ. Μπερδελής επισημαίνοντας «δείχνουμε ανοχή μέχρι να βρείτε τα βήματα σας αλλά να μη γίνει κανόνας σε κάθε συμβούλιο να έχουμε αναμόρφωση. Να έχουμε προϋπολογισμό ώστε να έχουμε αναμορφώσεις, μόνο όταν έχουμε έκτακτα και σοβαρά ζητήματα».
Επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση τοποθετήθηκε και ο Γ. Μαρινάκης, που καταψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού καθώς η ενημέρωση έγινε λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσει σε προσβολή της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Για τον νέο προϋπολογισμό, δεν θα γίνονται αναμορφώσεις, σχολίασε ο Αντώνης Χοροζάνης, αφού θα έχουμε κάθε τρίμηνο έλεγχο και δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστά τα γραφεία της «Ενημέρωσης» 17-21/08

Ο ευρασιατικός αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στον Αη-Νικόλα Πάχης

Aleka Stamatiadi

βίντεο: Ημερίδα για τη διαχείριση πτηνοτροφικών αποβλήτων