ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Σταδιακά Μάιο και Ιούνιο το πέρασμα στη νέα καθημερινότητα

«Προετοιμαζόμαστε εντατικά για τη νέα καθημερινότητα, με σταδιακή άρση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Μέχρι τις 4 Μαϊου μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα», σημείωσε κι έκανε λόγο για «νέο στοίχημα» από την άλλη εβδομάδα, με αυστηρούς όρους κυκλοφορίας.

Όπως είπε, αύριο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών για το πώς θα γίνει το πέρασμα στα επόμενα στάδια, στο δίμηνο Μάιος-Ιούνιος. Όπως εξήγησε, τα στάδια αυτά θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά, ώστε να αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας. «Θα έχουμε και κρούσματα, και νοσηλείες, δυστυχώς και θανάτους. Ίσως χρειαστεί να ξαναπάρουμε μέτρα που ισχύουν τώρα» υπογράμμισε.

«Όπως στο κλείσιμο δείξαμε συλλογική υπευθυνότητα, έτσι πρέπει να κάνουμε και στο άνοιγμα. Οποιαδήποτε χαλάρωση, θα θέσει σε κίνδυνο ό,τι πετύχαμε έως τώρα» επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για την Πρωτομαγιά είπε εκ νέου ότι απαγορεύονται οι εκδρομές και λοιπές μετακινήσεις και υπενθύμισε πως οι εορταστικές εκδηλώσεις μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως παρατείνονται προληπτικά τα μέτρα στον δήμο Μύκης Ξάνθης έως τις 4 Μαΐου, ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι ενδελεχείς έλεγχοι των εισερχομένων στην Ελλάδα από την Τορυκία μέσω των Κήπων Έβρου.

Αντιθέτως, από αύριο αίρονται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και στην παραλιακή ζώνη του Βόλου, καθώς και στους δήμους Ξάνθης, Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το περασμένο Σαββατοκύριακο με έξι πτήσεις έφθασαν στην Ελλάδα συνολικά 489 άτομα. Ελέχθηκαν όλα και διαπιστώθηκε ότι τέσσερα από αυτά ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γρ. Σταμούλης: «Ο κ. Μαρινάκης πάσχει από το σύνδρομο της απόκρυψης στοιχείων»

Aleka Stamatiadi

Μεγάλη προσέλευση στα τεστ του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

«Αποκριάτικο Χωριό» στην Πλατεία Λιτάρα & «Μαγικό πάρτυ» στην Ν. Πέραμο