Πολιτική Σημαντικότερα

Σπύρος Κορώσης: “Το πρώτο βήμα για την κατασκευή κολυμβητηρίου”

Μελέτες για νέα έργα στο πρόγραμμα εκτ. Έργων 2020

Σπύρος Κορώσης: «Το πρώτο βήμα για την κατασκευή κολυμβητηρίου & την παραχώρηση του σταθμού του ΟΣΕ στο Δήμο»

 

Εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για την νέα χρονιά.

Διαβάζοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού και του προγράμματος των εκτελεστέων έργων, χαρακτηριστικό του 2020 στο Δήμο Μεγαρέων είναι οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι με βάσει τους οποίους κινείται και η πορεία των έργων και από εκεί και πέρα γίνονται κινήσεις για διεκδικήσεις χρηματοδοτούμενων έργων, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κορώσης.

Όπως μας είπε, «ξεκινάμε από τα βασικά. Κάνουμε τις προμελέτες για να μπορέσουμε στη συνέχεια να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις. Γίνεται το πρώτο βήμα για την κατασκευή κολυμβητηρίου στο Δήμο μας.

Όπως πολύ σημαντική είναι η προμελέτη για την αναβάθμιση του χώρου σιδηροδρομικού σταθμού Μεγάρων και εκατέρωθεν της σιδηροδρομικής γραμμής από γήπεδο Βύζαντα έως Άλσος Θεόγνιδος, καθώς έτσι θα παραχωρηθεί ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός στο κέντρο της πόλης, ένα αίτημα πολλών ετών, που όμως δεν έχει προχωρήσει λόγω έλλειψης μελετών».

Οικονομικά, είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 15.000 ευρώ από πόρους του Δήμου, αλλά αποτελεί έργο με προοπτική αναβάθμισης του κέντρου της πόλης.

Όσον αφορά νέες χρηματοδοτήσεις, προβλέπονται κονδύλια για τη συντήρηση σχολείων (100.200 ευρώ), εργασίες αποκατάστασης Κυριακούλειου Πολιτιστικού Κέντρου (354.170 ευρώ), η αποπεράτωση β’ ορόφου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων με ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» (110.700 ευρώ), η λειτουργική, ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων στον Δήμο Μεγαρέων ( 1.098.494 ευρώ)

Στην Νέα Πέραμο, προγραμματίζονται η Κατασκευή πεζοδρομίων επί της 28ης Οκτωβρίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» (144.800 ευρώ) και η Κατασκευή αθλητικού δαπέδου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Ν. Περάμου (30.000 ευρώ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέτα: Ένας χρόνος μετά

6,5 εκατ. ευρώ πακέτο Κουρουμπλή στο Δήμο

Τροπική η καταιγίδα σύμφωνα με το Bloomberg