ΠολιτικήΣημαντικότεραΣυνεντεύξεις

Σπύρος Κορώσης: «Ένας κύκλος κλείνει»

Τελευταία και επετειακή η 10η «Μεγάρων γη» για τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ

 

Συνέντευξη στην Αλέκα Σταματιάδη

 

 

Μπορεί να είναι Αύγουστος αλλά όπως κάθε χρόνο και φέτος οι «μηχανές» της ΔΗΚΕΔΗΜΕ εργάζονται πυρετωδώς για την έκθεση τοπικών προϊόντων και τις εκδηλώσεις της «Μεγάρων γη», ενός θεσμού που κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων. Με αφορμή τη 10η «Μεγάρων γη» μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρο Κορώση.

 

Ε: Και φέτος η ΔΗΚΕΔΗΜΕ διοργανώνει τη «Μεγάρων γη». Τι το διαφορετικό μπορεί να έχει η 10η κατά σειρά διοργάνωση στα Πευκάκια;

Σπύρος Κορώσης: Κατ’ αρχάς, η φετινή «Μεγάρων γη» είναι επετειακή κι έτσι αποφασίσαμε να επενδύσουμε περισσότερα χρήματα, με μεγαλύτερες εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και περιμένουμε ότι θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στην έκθεση που είναι και ο απώτερος σκοπός, για την προβολή των τοπικών προϊόντων των παραγωγών, που φέτος θα γίνει και με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

 

Η 10η λοιπόν «Μεγάρων γη» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου έχει στο πρόγραμμα μεγάλη συναυλία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, συναυλία με την Καλλιόπη Βέτα, την παράσταση «Το πρώτο μας πάρτυ» με μια πλειάδα καλλιτεχνων όπως η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Δάκης, η Σοφία Βόσσου και άλλοι πολλοι, και φυσικά το στοιχείο της τοπικής παράδοσης, με τη βραδιά των λαογραφικών συλλόγων.

Καθότι επετειακή, θα τιμηθούν πρόσωπα που έχουν καθορίσει με την προσφορά τους την «Μεγάρων γη».

 

 

 

 

Πιστεύω ότι ως Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και συγκρίνοντας αντικειμενικά και μόνο το πρόγραμμα της έκθεσης όταν παρέλαβα την επιχείρηση το 2015 ως σήμερα έγιναν μεγάλα βήματα προόδου. Γίνονται πλέον μεγάλες συναυλίες που τις περιμένει πια ο κόσμος και οι εκθέτες, έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης, όπως έχει αυξηθεί και η επισκεψιμότητα του αλσυλλίου.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις προσπάθειες εξωστρέφειας με τις διοργανώσεις της «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα όπως και την ιστοσελίδα του www.visitmegara.gr που αποτελούν τμήματα μια συνολικής προσπάθειας.

 

 

Δεν θα αναφερθώ άλλο φλυαρώντας κι αυτή τη χρονιά στα βασικά συστατικά της έκθεσης, εφόσον όπως κάθε χρόνο, η ανταπόκριση των εκθετών ήταν σταθερά θετική, όπως όλα τα χρόνια της θητείας μας ως Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στη συμβολή της Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Κατερίνας Καστάνη-Πούλου, όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας, σε ό, τι αφορά τη διοργάνωση της «Μεγάρων γη», καθώς θεωρώ πως δεν υπήρξε ποτέ αντιπρόεδρος με τόσο ενεργό ρόλο όσο η Κατερίνα.

 

 

Τέλος, μετά και την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, η 10η και επετειακή «Μεγάρων γη» είναι η τελευταία η οποία διοργανώνεται υπό την προεδρεία μου. Κλείνοντας έτσι ένας κύκλος για μένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, τα μέλη του της οργανωτικής επιτροπής και φυσικά τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΔΗΜΕ αλλά και πολλούς του Δήμου που κάθε Αύγουστο, αντί να ξεκουράζονται, αγωνίζονται για τη σωστή διοργάνωση της μεγαλύτερης γιορτής του Δήμου μας.

 

 

Ε: Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της θητείας;

Σ.Κ.: Χωρίς δεύτερη σκέψη τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, μεγαλύτερη από αυτή που θα μπορούσα να φανταστώ οταν ξεκινούσαμε δειλά δειλά από σχολείο σε σχολείο να ενημερώνουμε τους γονείς ώστε να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους για να συμμετέχουν σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Από την πρώτη χρονιά μέχρι την τρίτη που ξεκινάει στις 3 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έχουμε διαγράψει μια πορεία ασύλληπτων ρεκόρ σε ό, τι αφορά τα ΚΔΑΠ. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είμαστε ο Δήμος με τις περισσότερες εγκρίσεις συμμετοχής σε ολόκληρη την Αττική (συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων) κάτι που σημαίνει πως για τρίτη χρονιά θα λάβουμε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση  (περισσότερες από 600.000 ευρώ)  και θα εργαστούν περισσότερα από 40 άτομα  αφού για πρώτη χρονιά ξεπεράσαμε σε συμμετοχή τα 500 παιδιά.  Θεωρώ πως είναι μια επιτυχία που έχει ήδη συνδεθεί με εμάς, κι ένα δημιούργημα για το οποίο είμαι προσωπικά υπερήφανος.

 

 

 

Ε: Πώς βλέπετε το πολιτικό τοπίο των εκλογών που επίκεινται δεδομένης της απλής αναλογικής και των άλλων αλλαγών που φέρνει ο νόμος του «Κλεισθένη»;

Θεωρώ πως αν προηγηθούν εθνικές εκλογές δεν θα εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο νόμος, αν πάλι εφαρμοστεί δημιουργεί ένα θολό τοπίο όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ισορροπίες θα δημιουργηθούν.

Ε: Το προσωπικό σας πολιτικό μέλλον μετά από αυτόν τον -όπως είπατε- «κύκλο που κλείνει»;

Συνήθως όταν κλείνει ένας κύκλος, κάποιος άλλος ανοίγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Θέατρο η καλύβα του Καραγκιόζη»

Με ραντεβού & μάσκα η εξυπηρέτηση πολιτών σε Αστυνομία & Ασφάλεια

Aleka Stamatiadi

Στο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου η Μαρία Βαρελά

Aleka Stamatiadi