Πολιτική Σημαντικότερα

Η σιωπή του Δημάρχου τρέφει τα σενάρια

Αλλάζουν Αντιδήμαρχοι-Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 

 

[quote]Φεύγουν οι παλιοί, και μπαίνουν ποιοι;[/quote]

 
Οι αλλαγές στα πρόσωπα της Διοίκησης καθορίζουν και τις επόμενες εκλογές

 

 ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

Ώρα για αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης Γρ. Σταμούλη, ή ο Δήμαρχος Μεγαρέων αποφάσισε να διατηρήσει το υπάρχον ως τις επόμενες εκλογές;

Κανείς δεν ξέρει, αφού πιθανότατα ως και την ψηφοφορία για προεδρείο δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή, ο Γρηγόρης Σταμούλης θα τηρήσει σιγή ιχθύος, κατά την πάγια συνήθειά και ίσως στρατιωτική τακτική του.

 

Όσο αυτή η σιωπή επιτείνεται και όσοι εν αναμονή και εν ενεργεία αντιδήμαρχοι βρίσκονται σε θέσεις… μάχης, πολλά τα σενάρια και οι φημολογίες οργιάζουν… Παρότι η διοίκηση θεωρεί εαυτήν επιτυχημένη, με τα οικονομικά να μπαίνουν σε τάξη, με τα έργα να εξελίσσονται ομαλά και χρέη να καταβάλλονται, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για αλλαγές με νέα πρόσωπα.

Μείζων συνεδρίαση για το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων διαμείβεται την προσεχή Κυριακή 5 Μαρτίου, όπως προβλέπει ο νόμος, για την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα, με δεδηλωμένη την αποχώρηση του Γιώργου Μιχάλαρου για προσωπικούς λόγους. Η εκλογή προεδρείου γίνεται με ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, και για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος με πλειοψηφία, απαιτείται η συναινετική ψήφος τουλάχιστον των συμβούλων της διοίκησης. Ίσως με στόχο τη συναίνεση αυτή, και αποβλέποντας στην «νηνεμία», ο Γρ. Σταμούλης δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή του για αντιδημάρχους, για να αποφύγει ενδοπαραταξιακούς τριγμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ορισμός Αντιδημάρχων είναι απόφαση Δημάρχου η οποία και τυπικά εκδίδεται και ανακοινώνεται από το γραφείο του Δημάρχου, είτε διά του Τύπου είτε από το σύστημα της «Διαύγειας».

Ταυτόχρονα, έληξε την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου η θητεία του Προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Σπύρου Κορώση, επιτυχημένου στελέχους της διοίκησης, εν δυνάμει αντιδημάρχου, όπως και ο συνεργάτης του Λευτέρης Κοσμόπουλος, μέχρι στιγμής εντεταλμένος σύμβουλος στη ΔΕΥΑΜ.

Η σιωπή του Γρ. Σταμούλη έχει δώσει τροφή σε σενάρια, με το μόνο σίγουρο ότι το νέο σχήμα ίσως είναι καθοριστικό για την πορεία του συνδυασμού αλλά και των γενικότερων πολιτικών συσχετισμών των συνδυασμών στις επόμενες εκλογές.

 

 …περισσότερα στην έντυπη Ε που κυκλοφορεί Πέμπτη 2 Μαρτίου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαγητό και κορωνοϊός: Αυξάνεται το βάρος λόγω στρες; 

Aleka Stamatiadi

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Αγάπης στην Νέα Πέραμο

“Προευτρεπίζοντας τα Χριστούγεννα”