Πολιτική Σημαντικότερα

Σε κίνδυνο τα συμφέροντα ιδιοκτητών-Τι γίνεται με τις αντικειμενικές αξίες στον Δήμο Μεγαρέων

Παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου Μεγαρέων Άγγελου Μακρυγιάννη

Λύση από τον δήμο μας στο και πέντε για τις αντικειμενικές αξίες, βάζοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα όλων των συμπολιτών μας !

Για άλλη μια φορά φάνηκε ο ερασιτεχνισμός σας σε πολύ σοβαρά θέματα που αγγίζουν το σύνολο των συμπολιτών μας. Στο τεράστιο άγχος που σας έχει δημιουργηθεί να βρείτε υποψήφιους και από την άλλη να βρείτε κονδύλια για να προσλάβετε όσους περισσότερους μπορείτε, σας διέφυγε έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που σας ήρθε τον Μάρτιο της προηγούμενης χρονιάς, ώστε να δηλώσετε τιμές για την αναπροσαρμογή  αντικειμενικών αξιών κυρίως των αγροτικών περιοχών για το σύνολο του δήμου μας.

Εσείς αντί να δράσετε άμεσα με την συνεργασία των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών, των συμβολαιογράφων και των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών – κτηματομεσιτών και να δώσετε τις πραγματικές τιμές αγοράς, δεν αποστείλατε καμία απάντηση με αποτέλεσμα το υπουργείο να προβεί αυθαίρετα σε αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές.

Από €3,00 ανά τ.μ. σε €13,50 ανά τ.μ.  Τελικά εάν έχετε αντιληφθεί πραγματικά το τι κάνετε θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσετε συγνώμη από τον Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό.

Σήμερα που τρέχετε να προλάβετε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου στο και πέντε, θέτετε σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας να χρεωθούν δυσθεώρητη φορολογία μέσο του επόμενου ΕΝΦΙΑ που δεν αναλογεί σε καμία περίπτωση στην αξία και απόδοση της αγροτικής μας γης. Πρόσθετα επηρεάζεται άμεσα μία κληρονομιά από γονέα σε παιδιά μιας και το αφορολόγητο που είναι σήμερα στις € 150.000 υπερκαλύπτεται με δύο – τρία αγροτεμάχια των 3 – 4 στρεμμάτων χωρίς να συμπεριλάβουμε τα αστικά ακίνητα. Οι δήμοι που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο υπουργείο και λόγο της πανδημίας κατάφεραν να κρατήσουν στάσιμες τις τιμές στις περιοχές τους.

Σας καλούμε να δώσετε λύση το ταχύτερο δυνατό για να μην βρεθούμε όλοι στην δυσάρεστη θέση να πληρώσουμε άδικα την δική σας αστοχία. Καλούμε το σύνολο της αντιπολίτευσης του δήμου μας να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα των πολιτών. Το θέμα αυτό είναι μείζων και πρέπει άμεσα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και όχι τις αυθαίρετες ορέξεις του υπουργείου οικονομικών που στην παρούσα φάση δεν έχει την κύρια ευθύνη.  Ελπίζω η εισήγηση σας για μηδενική αύξηση της τιμής βασικής αξίας να εισακουστεί και να υλοποιηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου Όμορφες Πόλεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Μαργέτης: “Ας ακουστεί επιτέλους και η φωνή της λογικής”

Νεκροί οι πιλότοι του “Τσέσνα” που απογειώθηκε από τα Μέγαρα

Πυρκαγιά στη χωματερή