Κοινωνία Σημαντικότερα

«Ρεκόρ χρηματοδότησης 2,2 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020»

[quote]Ολοκληρώθηκε ο 1ος χρόνος στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΗΚΕΔΗΜΕ[/quote]

 

 

Πραγματικότητα -και όχι σχήμα λόγου- η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Μεγαρέων που λειτουργεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ), στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών της.

411 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών σε 4 σχολεία των Μεγάρων και της Νέας Περάμου απασχολήθηκαν δημιουργικά, «κέρδισαν» γνώση και δημιουργικότητα, ενώ οι γονείς κέρδισαν σε χρήματα που θα χρειάζονταν για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, και χρόνο, που είναι πολύτιμος για τους εργαζόμενους γονείς στις ημέρες μας.

Το άλλο αρκετά σημαντικό στοιχείο των ΚΔΑΠ είναι η απασχόληση 40 συμπολιτών μας, εκπαιδευτικών, νηπιαγωγών, προπονητών, καθηγητών φυσικής αγωγής, θεατρολόγων, εικαστικών, καθηγητών πληροφορικής

«Κάναμε ρεκόρ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ, αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Σπύρος Κορώσης.

Η χρηματοδότηση 550.000 ευρώ για το χρόνο που πέρασε, την οποία καταφέραμε και πήραμε για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ξεπέρασε  τις προσδοκίες μας  και μας κατέταξε στην πρώτη θέση σε όλη την περιφέρεια Αττικής με το πολύ θετικό αποτέλεσμα του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνολικά 4 χρόνια, που θα «τρέχει» το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ.

Τα 2,2 εκατομμύρια είναι χρήματα που «πέφτουν» στην πόλη, και όχι απλώς «πέφτουν» αλλά αξιοποιούνται στον πολύ ευαίσθητο τομέα, της απασχόλησης των παιδιών.

Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που εγκρίθηκαν ώστε να  συμμετέχουν και του χρόνου, περίπου 400 παιδιά, αποδεικνύει την επιτυχημένη λειτουργία της δομής των ΚΔΑΠ».

Στόχοι του Κ.Δ.Α.Π. είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η καλλιέργεια της καλλιτεχνικής ευαισθησίας τους, η στήριξη, διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας, καθώς και η διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. Τα διδασκόμενα αντικείμενα αφορούν στην τέχνη και στον αθλητισμό και συγκεκριμένα, τα παιδιά ασχολούνται και μαθαίνουν πληροφορική, τάεκβοντό, γυμναστική, θέατρο, εικαστικά-ζωγραφική, και άλλα.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών (μαθητές νηπίου έως Στ’ Δημοτικού) και θα συνεχιστεί για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε χώρους του 6ου, 7ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Βουλευτής από τα Μέγαρα;

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση της Τοπικής ΝΔ Μεγάρων-Ν. Περάμου