Εργασία & Επιχειρηματικότητα Σημαντικότερα

Ρεκόρ 18 δισ. ευρώ στις εξαγωγές παρά τα capital controls

Περισσότερα από 18 δισ. ευρώ θα είναι η αξία των ελληνικών εξαγωγών στη διάρκεια του 2015, χωρίς να συνυπολογιστούν τα πετρελαιοειδή. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η περυσινή χρονιά ήταν από τις δυσκολότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό αφού σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) τα capital controls στοίχισαν αύξηση ύψους 1,68 δισ. ευρώ από τη συνολική εξαγωγική επίδοση της ελληνικής οικονομίας.
«Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως και την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων οι ελληνικές εξαγωγές (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) είχαν αποκτήσει μία ισχυρή δυναμική ανόδου λόγω αφενός της υποχώρησης του ευρώ έναντι του δολαρίου και αφετέρου της έναρξης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η πρόεδρος του ΠΣΕ Χριστίνα Σακελλαρίδη.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές αυτές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμα και τα 20 δισ. ευρώ αν διατηρούνταν οι ρυθμοί αύξησης του πρώτου εξαμήνου της περυσινής χρονιάς. Αυτό θα σήμαινε αύξηση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» προσθέτει στην εφημερίδα η κ. Σακελλαρίδη.

Πηγή: www.in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία Κλεάνθη Βαρελά στην Κινέτα

Αύριο η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων

Μεγάλη τιμή στο Γιώργο Μάνταλο ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές της χώρας

Aleka Stamatiadi