Πολιτισμός Σημαντικότερα

Η Ρέα Γαλανάκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

 

[quote]Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ.στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων[/quote]

Η Ρέα Γαλανάκη μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς της σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας είναι καλεσμένη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων,                              την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 6.30 μ.μ στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων.

Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα,  διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια.

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τιμηθεί  δυο φορές με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (Μυθιστορήματος το 1999 για το Ελένη, ή ο Κανένας, Διηγήματος το 2005 για το Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι), το 2003 από την Ακαδημία Αθηνών με το «Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη» για το μυθιστόρημα Ο Αιώνας των Λαβυρίνθων, το 2006 με το Βραβείο Αναγνωστών  του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για το μυθιστόρημα Αμίλητα, βαθιά νερά, και το 1987 με το «Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.  Επίσης, το μυθιστόρημά της Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα που εντάχθηκε το 1994 από την Ουνέσκο στη συλλογή της Unesco Collection of Representative Works, ενώ το Ελένη, ή ο Κανένας διεκδίκησε το 1999 το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Αριστείον» μπαίνοντας στην τελική τριάδα των υποψήφιων έργων.

Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, τούρκικα, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά, αλβανικά, ολλανδικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τσέχικα), ενώ   έχει κληθεί να   συμμετάσχει σε φεστιβάλ, συνέδρια, πανεπιστημιακά σεμινάρια και   εκδηλώσεις   στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό. Αποσπάσματα από δυο μυθιστορήματά της έχουν ενταχθεί στη διδασκόμενη Νεοελληνική Λογοτεχνία  της Μέσης Εκπαίδευσης.

Μουσική:Καλλιόπη Βασιλείου-Αρετή Κοκκίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναρξη αυτοδιοικητικής περιόδου την 1η του 2020

“Θα είναι νίκη όλων μας”

Βόμβα του ΓΠΣ: Γκρεμίζει τους συντελεστές δόμησης στα Μέγαρα