Κοινωνία Σημαντικότερα

Πρώτη φορά στο Σύνταγμα

Η 1η “Μεγάρων γη” στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου

[quote]«Η καρδιά των Μεγάρων και της Νέας Περάμου θα χτυπάει στο Σύνταγμα»[/quote]

2-4 Απριλίου τα μεγαρίτικα προϊόντα προβάλλονται στην καρδιά της Αθήνας, στον υπόγειο εκθεσιακό κέντρο του Μετρό Συντάγματος

 

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες των παραγωγών της μεγαρικής γης τις τελευταίες ημέρες, μέχρι την 1η «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα που ανοίγει τις πόρτες της να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες το ερχόμενο τριήμερο 2-4 Απριλίου.

Τα εγκαίνια της «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα διοργανώνονται την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Οι παραγωγοί ετοιμάζουν την καλύτερη δυνατή προώθηση των προϊόντων τους σε μια πρώτη προσπάθεια για εξωστρέφεια, με οργάνωση, υπό την αιγίδα του Δήμου, υπό την διοργάνωση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Αυγά, λάδι, κρασί, φιστίκι, μέλι, ζυμαρικά, όστρακα, οι πρώτες ύλες που βγαίνουν από την γη του τόπου μας, παίρνουν το δρόμο για το μεγάλο καταναλωτικό κοινό της πρωτεύουσας και η έκθεση τοπικής παραγωγής στο Σύνταγμα έρχεται με προσδοκίες και με φιλοδοξίες για το περιλάλητο «άνοιγμα» της περιοχής μας στην τόσο κοντινή και τόσο μεγάλη αγορά της Αθήνας.

Στα εγκαίνια της 1ης Μεγάρων Γής, που θα γίνουν στην Αθήνα, την Πέμπτη 2 Απριλίου ώρα 12 το μεσημέρι στο χώρο της έκθεσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕΤΡΟ, στη στάση της Πλατείας Συντάγματος, με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, οποία έχει προσκληθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος  κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

«Πρόκειται ασφαλώς για ένα τριήμερο γνωριμίας των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου 2, 3 και 4 Απριλίου 2015,  δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο , καθημερινώς από ώρα 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ.

Η έκθεση “ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ” που πλέον είναι ένας γνωστός και επιτυχημένος θεσμός προβολής και προώθησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων από τους ίδιους τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες, φέρνει στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδος Αγροτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από 30 περίπου εκθέτες.

Για τρείς ολόκληρες ημέρες οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευθούν φρέσκα Αγροτικά προϊόντα λίγο πριν από το Πάσχα» αναφέρεται από τον Δήμο Μεγαρέων.

Όμως δεν είναι μόνο τα προϊόντα, είναι και τα πολιτιστικά που θα κάνουν στάση στο Μετρό του Συντάγματος. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία όπως και λαογραφικοί σύλλογοι θα έχουν περίπτερο και προβλέπονται και δράσεις πολιτιστικές στα πλαίσια της έκθεσης στο Σύνταγμα.

Στο χώρο επίσης θα λειτουργούν περίπτερα του Δήμου Μεγαρέων και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών,  Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Συνεταιρισμού Λαχανοκηπουρών Μεγάρων και  Λαογραφικών φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο νεκροί στη Μάνδρα από την κακοκαιρία

Aleka Stamatiadi

Μαΐστρος για την ελληνική θαλάσσια οικονομία και επιχειρηματικότητα μέσα από το πρόγραμμα INTERREG

Γ. Κώτσηρας: «Διασφαλίζεται συνολικά η περιβαλλοντική προστασία»

Aleka Stamatiadi