Κοινωνία

Πρόγραμμα εορτασμού τοπικής εορτής Αγίων Μαρτύρων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

 

Έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 645/1964 Β.Δ. που αναγνωρίζει ως επίσημη τοπική εορτή για το Δήμο Μεγαρέων, την 16η Αυγούστου, ημέρα εορτής της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων, καθορίζουμε ενέργειες για τον φετινό εορτασμό όπως παρακάτω:

 

 1. Από την 14η Αυγούστου ημέρα Κυριακή, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα Τρίτη, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας.

 

 1. Ο εσπερινός και η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων, θα τελεστούν το βράδυ της 15ης Αυγούστου ημέρα Δευτέρα, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος

 

 1. Από 19.00 μέχρι 19.30 ώρα της 15ης Αυγούστου, οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.

 

 1. Την 19.30 μ.μ. ώρα θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου ημών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και  συγχοροστατούντων και ετέρων προσκεκλημένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και Θεοφιλεστάτων Επισκόπων.
 2. Πέρας παράταξης τμημάτων για την περιφορά, ώρα 19.45

Πέρας προσέλευσης επισήμων και αντιπροσωπείας στρατιωτικών αρχών,  ώρα 20.00

Προσέλευση Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη, Υπουργών, Βουλευτών,   ώρα  20.15

 

 1. Μετά το τέλος του εσπερινού και περί ώρα 20.45 θα επακολουθήσει η περιφορά των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων και της Ιεράς Εικόνας.

 

 1. Οι θέσεις των επισήμων, στρατιωτικών τμημάτων, εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της Φιλαρμονικής, των σωματείων και των τμημάτων συνοδείας, θα οριστούν από τους Τελετάρχες του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

 1. Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Προκόπιος Γεωργίου , Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και από το Δήμο Μεγαρέων τελετάρχης έχει οριστεί ο δημοτικός υπάλληλος κ. Ιωάννης Γκίνης, Υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, με Βοηθό τον κ. Παναγιώτη Καρδάτο, Προϊστάμενο των εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου

 

 1. Η πομπή θα ακολουθήσει τις οδούς Σπ. Σχινά – Αγ. Παρασκευής  –  Γ. Μπερδελή –  Σωτ. Δρίτσα  – Μιαούλη – 28ης Οκτωβρίου  –  Χρ. Μωραίτου  –  Γ. Μενιδιάτη.

 

 1. Το βράδυ της 15ης προς 16η Αυγούστου, ώρα 00.00,  επί του Τάφου των Αγίων Έξι Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιόν τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία,  υπό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου πλαισιουμένου υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 1. Κατά τον εσπερινό και τη λιτάνευση από (19.00 έως 23.00) όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

 

 1. Το βράδυ της 15ης προς 16η και 16ης προς 17η Αυγούστου γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.

 

 1. Το πρωί της 16ης Αυγούστου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Εξι Μαρτύρων, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος  κ. Δωροθέου, πλαισιουμένου υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 1. Στον εορτασμό προσκαλούνται να παραστούν οι Εκκλησιαστικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές, η Φιλαρμονική του Δήμου Μεγαρέων, οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί, οι Σύλλογοι, οι φορείς, τα σωματεία και όλος ο λαός.

 

 1. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

 

 

 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ

 

 

Γρηγόριος Ι. Σταμούλης

 

 

Δήμαρχος  Μεγαρέων

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μέλη Χορωδίας Δ. Μεγάρων: «Ο Δήμος δεν μας έχει εγκαταλείψει»

Aleka Stamatiadi

Η επόμενη μέρα στην Κινέτα (βίντεο)