Δημοτικό Συμβούλιο Σημαντικότερα

Πολλά άλυτα προβλήματα: Οκτάωρο αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

 

Ακόμα μια νύχτα μαραθώνιων αντιπαραθέσεων στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων την περασμένη Πέμπτη 6 Μαΐου. Η αντιπολίτευση έθεσε αρκετά θέματα προ ημερησίας διάταξης, ενώ αναφέρθηκε αρχικά η ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης Αναστασίου Καλλιά, Θωμά Κεφαλόπουλου και Γιώργου Στρατούρη. Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν πολλά σημαντικά θέματα για τα οποία δημοσιεύονται στο παρόν φύλλο αναλυτικότερα ρεπορτάζ, για τις ιχθυοκαλλιέργειες, τον προϋπολογισμό και την διέλευση του αγωγού υπερυψηλής τάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Προ ημερησίας ο Γιώργος Κουμπέτσος ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα του έργου στον κόμβο Ν. Περάμου-Μεγάρων που ταλαιπωρεί κατοίκους και περαστικούς. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις και έγγραφο για σύμβαση και χρονοδιάγραμμα έργου.

Ο Γιάννης Πομώνης ανέφερε ότι «η ταλαιπωρία θα κρατήσει 2 με 3 χρόνια και θα περίμενα από τη δημοτική αρχή να ολοκληρωθεί ο κόμβος Καρδατά και να γίνει έξοδος προς Κόρινθο, τώρα θα πρέπει να απαιτήσουμε τη σύνδεση του κόμβου Καρδατά από την κατεύθυνση Ν. Πέραμος Μέγαρα να μπορεί να ανακατευθυνθεί προς Κόρινθο και από την άλλη πλευρά η είσοδος στην παλιά εθνική οδό. Δεχόμαστε την ταλαιπωρία δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε, πρέπει να πάρουμε μέτρα να μην περνάνε τα φορτηγά μέσα από τα μέγαρα, να ολοκληρωθεί ο κόμβος του Καρδατά».

Ο Κλεάνθης Βαρελάς ρώτησε για την πορεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τον δήμο Μεγαρέων.

Ο Άγγελος Μακρυγιάννης πρότεινε να γίνει συνάντηση και πρόταση προς τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος για να επεκταθεί η θαλάσσια ιερά οδός μέχρι την Ν. Πέραμο με πολλαπλά οφέλη για επισκεψιμότητα στην πολύπαθη Ν. Πέραμο, όπου όπως ανέφερε αυτήν την περίοδο υπάρχουν πολλά μπαζοσκούπιδα σε σημεία.

«Αυτήν την  περίοδο πρέπει να στηριχθούν η Κινέτα, η Νέα Πέραμος, λόγω απαγόρευσης να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο. Ας παραμελήσουμε λίγο τα Μέγαρα και ας βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα αυτές τις περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο θα χτίσουμε μια καλύτερη εικόνα για το μέλλον της πόλης μας.»

Ο Αντώνης Χοροζάνης ρώτησε για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων: «Είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση των έργων δεν είναι έργα που θα μας σώσουν από τις πλημμύρες είναι έργα αποκατάστασης».

Ο Αναστάσιος Καλλιάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα αδέσποτα και τις επιθέσεις σε πολίτες: «Σε κάθε εφημερία αντιμετωπίζουμε στο Κέντρο Υγείας και ένα δάγκωμα και τραυματισμός που χρειάζονται ακόμα και σοβαρά χειρουργεία».

Ο Γ. Στρατούρης έκανε λόγο για «ανύπαρκτη διοίκηση»: «Στο Δρόμο Χανίου είναι κομμένη η πόλη στη μέση. Το γεφύρι στα νταμάρια καστάνη ριγμένο. Το Πάσχα ούτε εορταστική ατμόσφαιρα ούτε καθαριότητα δεν είχε η πόλη…»

Ο Παναγιώτης Μαργέτης ρώτησε για το αν έχει λόγο ο δήμος στους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους που χρησιμοποιούν τα καταστήματα εστίασης: «Είναι κατανοητή η ανάγκη των καταστηματαρχών, παραχωρούμε και μισθώνουμε κοινόχρηστους χώρους, δεν πρέπει να έχουμε λόγο στον αριθμό τραπεζιών και αποστάσεις για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία;»

Ο Σπύρος Νικολάου ανέφερε: «Έχω γιορτάσει και τα 150 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και πιο πολύ θυμάμαι τα 150 πάρα τα 200. Δεν έγινε τίποτα» και ρώτησε ακόμα για την πορεία του έργου του νέου 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων.

Ο Μελ. Λέλης είπε ότι: «Ο τόπος έχει γίνει σκουπιδότοπος, η πόλη είναι ακαθάριστη. Για τα έργα στο δρόμο Χανίου γιατί σταμάτησαν τα έργα τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμος ν ανοίξει ο δρόμος;».

Ο Δημήτρης Γεωργακής ρώτησε σε τι φάση είναι η διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης με led, ενώ πολλά σημεία στο Δήμο χρήζουν αλλαγής ηλεκτροφωτισμού. Ρώτησε ακόμα για τον οικονομικό απολογισμό του δήμου. Ακόμα αναφέρθηκε στο θέμα της συστέγασης του 4ου και 5ου Δημοτικών σχολείων Μεγάρων: «Ως συνδυασμός μιλήσαμε με τους δασκάλους και πρέπει να ξαναδούμε το θέμα της συστέγασης, σύσσωμοι οι διδάσκοντες ήταν κατά της συστέγασης να δούμε το θέμα σε νέα βάση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκοπος δια λαμψάσης Κεγχρεών εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγάπιος Δρίτσας

Aleka Stamatiadi

Βύζας: Επίσημη “πρώτη” προπόνηση

Η επομένη του “Γηρυόνη” στην Κινέτα(βίντεο)