Κοινωνία Σημαντικότερα

Ποιες επαγγελματικές δραστηριότητες ξανανοίγουν

Και γιατί δεν ανοίγουν τα Κέντρα Αισθητικής…

“Νέα επανεκκίνηση” στη σειρά του “ακορντεόν” μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ φαίνεται ότι αναβάλλεται για μετά τις 29 Μαρτίου “και βλέπουμε” το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα, από αύριο ισχύουν τα παρακάτω:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

– Η επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

– Το άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Η τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με χρήση του κωδικού 6.

Και τέλος, από αύριο ισχύει η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων.

Ωστόσο, ενώ ήταν αναμενόμενο το άνοιγμα και των κέντρων αισθητικής μαζί με τα παραπάνω, ως θέμα υγιεινής-αισθητικής και ως ελεγχόμενη δραστηριότητα, εφόσον τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, στην απόφαση δεν συμπεριελήφθησαν τα κέντρα αισθητικής. 

Μια απόφαση μάλλον αμφιλεγόμενη, δεδομένου ότι είχε επιτραπεί σε προηγούμενη φάση το άνοιγμα και όταν ακόμα είναι κοινό μυστικό ότι όπου ισχύει το κατ’ επίφαση λουκέτο, ανθεί η παρανομία, η μαύρη αγορά και κατά συνέπεια η ελλιπής τήρηση μέτρων και η διασπορά του κορωνοϊού.

Είναι σίγουρα πιο ασφαλής η λειτουργία και η επίσκεψη σε ένα κέντρο αισθητικής τηρουμένων όλων των μέτρων, παρά το λουκέτο (ή το “κατ’ επίφαση” λουκέτο) ενός μεγάλου τομέα οικονομίας όπως οι αισθητικοί.

Συγκεκριμένα, η Οσεδαε-Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας αντέδρασε προχωρώντας στην παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΟΣΕΔΑΕ, ως Ανώτατο Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου των Αισθητικών Κοσμητολόγων, Επαγγελματιών Υγείας και κατόχων Εργαστηρίων Αισθητικής που εκπροσωπεί, πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΚΥΑ της 20.03.2021, στην οποία για δεύτερη φορά αδικαιολόγητα εξαιρείται ο κλάδος της αισθητικής από την έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 22.03 ενώ ήδη έχει αναφερθεί δια στόματος κυβέρνησης ότι αδίκως εξαιρέθηκε το Δεκέμβριο του 2020.
Όντας σε δυσμενή θέση, καθώς η ΚΥΑ αυτή απεμπολεί όλη την εργασία των εκπροσώπων μας με τα αρμόδια Υπουργεία, το ΔΣ της ΟΣΕΔΑΕ αποφάσισε να ακολουθήσει τη νομική οδό για την υπεράσπιση των επαγγελματικών και δικαίων αιτημάτων του κλάδου.
Επιπλέον πληροφορίες θα αποσταλούν από τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα σε όλους τους επαγγελματίες αισθητικούς, μέλη συλλόγων. Για όσους συναδέλφους δεν ανήκουν σε σύλλογο, αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης στο info@osedae.gr.
Με εκτίμηση, το ΔΣ της Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.¨

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Γονείς και Μανάδες εν δράσει” για πρόληψη της εγκληματικότητας

Παναγιώτης Μαργέτης &  Δημήτρης Βόρδος τερμάτισαν την “1η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ” 80 χλμ.

Ελένη Ρήγα: «Πολιτισμός είναι να μάθουμε πρώτα στα παιδιά μας αξίες»

Aleka Stamatiadi