ΠολιτικήΣημαντικότερα

Παρεμβάσεις για τις Σχολές Πιλότων στο Αεροδρόμιο Πάχης από τον Δήμο Μεγαρέων

Συνάντηση Διοίκησης Δήμου Μεγαρέων με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οργανισμών Αεροπορικής Εκπαίδευσης Ελλάδος

Παρέμβαση στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από την Διοίκηση του Δήμου

Συνάντηση με τον δήμαρχο Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη, στο Δημαρχείο Μεγάρων, πραγματοποίησαν εχθές, Δευτέρα 10 Ιουνίου, ο πρόεδρος και μέλη της Ένωσης Οργανισμών Αεροπορικής Εκπαίδευσης Ελλάδος, Στυλιανός Φανουράκης (FAS Pilot Academy), με τον Σπύρο Γκίνη (TAE Aviation Academy).

Στη συνάντηση εκτέθηκαν τα θέματα του κλάδου των εταιρειών, που έχουν άμεση σχέση και επίδραση στην Ασφάλεια Πτήσεων, στην Ποιότητα Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γεωργακής και Σταμάτης Γεωργακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο Αεροδρόμιο Μεγάρων άπτονται άμεσα της βιώσιμότητας των Σχολών Πιλότων, που στηρίζουν και αποτελούν σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας στον Δήμο Μεγαρέων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως ανακοινώνεται από τον Δήμο Μεγαρέων, “κατέστη σαφής η ανάγκη επίλυσης συσσωρευμένων προβλημάτων δεκαετιών, επισημάνθηκε η επιθυμία όλων των εταιρειών για ενεργή συμμετοχή στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των οργανισμών τους, καθώς και στη διατήρηση υψηλού δείκτη ασφάλειας πτήσεων και ποιοτικής εκπαίδευσης.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ

Τι συμβαίνει με τις Σχολές Πιλότων και το Αεροδρόμιο Μεγάρων;

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γεωργακής και Σταμάτης Γεωργακής άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα κατέθεσαν οι κύριοι Φανουράκης και Γκίνης εκδηλώνοντας την πρόθεσή τους, με άμεσες ενέργειές τους, να σταθούν αρωγοί και σύμμαχοι με επικουρικό τρόπο σε κάθε ενέργεια του ΔΣ των εταιρειών που θα προσβλέπει σε βελτίωση των υπηρεσιών και αξιοπιστίας του κλάδου.

Διαπιστώθηκε και ομολογήθηκε ότι η παρουσία των οργανισμών αεροπορικής εκπαίδευσης και η δραστηριοποίησή τους στον Δήμο Μεγαρέων κρίνεται σημαντική, αφήνοντας μόνο θετικά αποτυπώματα σε διάφορους τομείς και πτυχές της κοινωνίας.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο και έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων άμεσα συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΑ, Γεώργιο Σαουνάτσο, ούτως ώστε να επισημανθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα και να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση με σκοπό να πραγματοποιηθούν άμεσες, βοηθητικές για τον κλάδο, παρεμβάσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά σε παράγκες στο Βλυχό

Aleka Stamatiadi

Ζημιές στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Σεισμός περίπου 4 ρίχτερ