Πολιτική Σημαντικότερα

Παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας και στον Δήμο Μεγαρέων

Εισακούσθηκε από τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη το αίτημα του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη

 

Παρατείνεται για 4 μήνες το πρόγραμμα “Προώθηση της Απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους , Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς” από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εργασίας & κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον συναρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, το οποίο κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής  αιτήθηκε την παράταση του προγράμματος οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας  για τον Δήμο Μεγαρέων και ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι εγκρίνεται η παράταση για ακόμη τέσσερις μήνες.

Ο κ. Σταμούλης στο έγγραφό του ανέφερε τα εξής:  «Σας γνωρίζουμε ότι στο Δήμο έχουν προσληφθεί άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα οποία καλύπτουν σημαντικές και επιτακτικές ανάγκες του Δήμου.

Το πρόγραμμα αυτό λήγει τέλος Ιανουαρίου 2023 και με δεδομένη την σοβαρή υποστελέχωση του Δήμου, η αποχώρηση των υπόψη υπαλλήλων θα δημιουργήσει σοβαραρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και κατ’ επέκταση στις προς τους πολίτες προσφερόμενες υπηρεσίες.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως παραταθεί το πρόγραμμα της οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας και παράλληλα δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο, να προσλάβει άτομα, που θα καλύψουν τις ανάγκες, που έχουν προκύψει από την σταδιακή αποχώρηση δεκάδων υπαλλήλων χωρίς την αναπλήρωσή τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στελεχώνονται Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου

Η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τη Μ. Εβδομάδα

Χρηματοδότηση του αγωγού ύδρευσης Κινέττας από την Περιφέρεια Αττικής