Πολιτική Σημαντικότερα

Παράταση προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων

Λ. Κοσμόπουλος: «Το έργο συντήρησης του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με σκοπό να παραδοθεί άρτιο, για την πίστη και την ιστορία της περιοχής μας»

Παρατείνεται η ολοκλήρωση του έργου συντήρησης και αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων, που υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, με ενέργειες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Αναλυτικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση και παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων και του Δήμου Μεγαρέων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και αποκατάσταση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου μεγάρων», κατά την μεγαλύτερη δυνατή χρονικά παράταση.

Η παράταση του μεγάλου αυτού έργου γίνεται λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί καθώς και επιπροσθέτων εργασιών, έπειτα από πρόταση από πλευράς του Καθεδρικού Ιερού ναού και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκτός από τις βασικές δομικές εργασίες για τον ναό, όπως σκυροδέματα, ξυλουργικά, επιστεγάσεις, μαρμαρικά, χρωματισμοί, μονώσεις, στο χρονικό διάστημα της παράτασης προβλέπονται εργασίες για συντηρήσεις και αποκαταστάσεις τοιχογραφιών, όπως και ανάδειξη παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά είμαστε σε αγαστή συνεργασία ώστε να αποδοθεί ένα άρτιο έργο, για την πίστη και την ιστορία των Μεγάρων και της ευρύτερης περιοχής, ένας πλήρως συντηρημένος μεγαλοπρεπής Καθεδρικός Ιερός Ναός, όπου θα εκκλησιαζόμαστε με ευλάβεια. Η παράταση των εργασιών που υλοποιούνται με χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά και για την ανάδειξή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λ. Κοσμόπουλος: “Συνεχίζουμε με συνέπεια και δυναμική”

Περιφέρεια Αττικής: Υπόνοιες για κρυφό λογαριασμό

«Να μην απαλλαγούν οι μεγάλες επιχειρήσεις από δημοτικά τέλη»

Aleka Stamatiadi