Κοινωνία Σημαντικότερα

Παραγωγοί Κηπευτικών Μεγάρων: Πρόβλημα ο υποχρεωτικός Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου και ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια

Προβληματίζει ο υποχρεωτικός ΑΤΑΚ (Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου) και τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια τους παραγωγούς στα Μέγαρα

O πολυτεμαχισμένος κλήρος και τα μικρά αγροτεμάχια στη περιοχή των Μεγάρων καθιστούν αδύνατη τη συμμόρφωση των παραγωγών κηπευτικών της περιοχής με τις απαιτήσεις για υποχρεωτικό ΑΤΑΚ και ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια σύμφωνα με τα όσα εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Κύριο αίτημα των παραγωγών είναι να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να δοθεί μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα  «για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε» όπως εξηγούν οι αγρότες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων:

«O Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσει και να σας αναδείξει το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές κηπευτικών.

Βάσει της νέας ΚΑΠ και ενόψει των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ, είναι υποχρεωτικό o ΑΤΑΚ όπως και τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια σε συνδυασμό με το κτηματολόγιο.

Τα παραπάνω, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας λόγω του πολυτεμαχισμού αγροτεμαχίων και των μικρών ιδιοκτησιών-

Ζητάμε, να γίνει μία σύσκεψη με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να δώσουμε μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γονείς εν μέσω πανδημίας

Γιορτάζει σήμερα ο Άγιος Λαυρέντιος

Aleka Stamatiadi

Βανέσσα Μαυροειδή: Δεν θα είμαι υποψήφια