Σημαντικότερα Υγεία

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο Έμπολα η πιο σοβαρή παγκόσμια κρίση στην Υγεία

Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ζητά ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για τις επιπτώσεις του ιού έμπολα από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κρεμαστινού τα μέλη της επιτροπής θα καλέσουν τον υπουργό να τους ενημερώσει για τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η χώρα σχετικά με την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος του «φονικού» ιού.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης, διευκρίνισε πως το υπουργείο Υγείας έχει ακολουθήσει πλήρως τις οδηγίες του ΠΟΥ ενώ έχει λάβει και πρόσθετα μέτρα. «Έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα. Σε πτήσεις οι οποίες έρχονται από μέρη που έχουν ανταποκρίσεις, σε αυτές τις πέντε συγκεκριμένες πτήσεις, ετοιμάζουμε και θα διανέμουμε μια κάρτα για τους επιβάτες στους οποίους θα ζητάμε να μας λένε τον τόπο από όπου έρχονται και αν αισθάνονται κάποια από τα συμπτώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η εξάπλωση του έμπολα είναι η πιο σοβαρή κρίση στον τομέα της υγείας στην σύγχρονη ιστορία. Σύμφωνα με την διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, η οποία βρίσκεται σε ιατρικό συνέδριο στη Μανίλα των Φιλιππίνων, η επιδημία του Έμπολα έδειξε ότι, η διεθνής κοινότητα δεν ήταν καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μία τόσο σοβαρή κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμόρφωση κόμβου στο κέντρο των Μεγάρων

Ποιες επαγγελματικές δραστηριότητες ξανανοίγουν

Aleka Stamatiadi

Παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Δενδρινού “Παρείσακτος”