Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική Σημαντικότερα

Ολονυχτία σκανδαλολογίας

Ως το ξημέρωμα η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενώ πλησιάζουν οι εκλογές

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

 

 

«Ντροπή», «αλητεία», «διαπλοκή» ήταν λέξεις που ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων και μετράμε μόνον έξι μήνες πριν τις εκλογές. Δύο μέρες μετά τη «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της πόλης ήρθε η «Μαύρη Νύχτα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων με τη συνεδρίαση να διαρκεί πάνω από επτά ώρες, από τις 8.30 το βράδυ ως τις 4 π.μ., τα ξημερώματα της Τετάρτης.

 

Οι αλληλοκατηγορίες ξεπέρασαν σε ένταση κάθε προηγούμενη διαμάχη και σε κάθε θέμα η αντιπαράθεση γινόταν οξύτερη με αιχμή του δόρατος τα οικονομικά του Δήμου και νομικές υποθέσεις με προσωπικές επιθέσεις, κυρίως μεταξύ Γρ. Σταμούλη και Γ. Μαρινάκη.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης η δέσμευση λογαριασμών του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια για οφειλές στην ύδρευση. Όπως ανέφερε η νομική σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων Κατερίνα Σύρκου «έχουν κοινοποιηθεί κατασχετήρια σε πέντε λογαριασμούς τραπεζών που τηρεί ο Δήμος Μεγαρέων συνολικού ύψους 10.228.000 ευρώ, χρέος που ίσχυε ως τις 10-01-2018. Θα ασκηθεί ανακοπή κατάσχεσης από τον Δήμο, αφού υποβληθεί το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, για να είναι από τους βασικούς λόγους ανακοπής της δέσμευσης η επικείμενη επιχορήγηση. Για να επιχορηγηθεί ο δήμος πρέπει να γίνει αναδοχή του χρέους». Η νομικός του Δήμου δέχθηκε ερωτήσεις κυρίως από τον Γ. Μαρινάκη και από τον Ιερ. Πολυχρόνη. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών ήθελε να δείξει την τακτική της διοίκησης, ότι με την αναδοχή του χρέους υπάρχει στόχευση για επιχορήγηση του δήμου.

 

Σε πολιτικό επίπεδο, αιτία της αντιπαράθεσης το χρέος που δημιουργήθηκε επί διοίκησης Γρ. Σταμούλη στην ΔΕΥΑΜ, ενώ η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει την αυστηρή και φειδωλή οικονομική πολιτική. Η συζήτηση που εξελίχθηκε επί οκταώρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξε ότι καθώς η προχωράμε προς τις εκλογές, αυξάνονται οι εντάσεις και μειώνονται οι αντιστάσεις σκανδαλολογίας…

 

αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη Ε που κυκλοφορεί

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Επιδόματα μόνο σε Ρομά δημότες Μεγάρων και εφόσον η τοπική κοινωνία το θελήσει…»

Το έθιμο του Μάη

Γ. Κώτσηρας: Κοινοβουλευτικές ενέργειες