Κοινωνία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Μάχη με τις φλόγες θα δίνουν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι καθώς η πυρκαγιά κατακαίει δύσβατη περιοχή, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των επίγειων δυνάμεων που παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο.

Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η ενημέρωση από την πυροσβεστική έκανε λόγο για μικρή βελτίωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, που εξακολουθεί να έχει μεγάλη έκταση.

Νωρίτερα, είχαν εκκενωθεί προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Η εκκένωση πραγαμτοποιήθηκε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, η οποία αναφέρει ότι απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γύρω χωριά σημειώνονται διακοπές ρεύματος, ενώ έχει κλείσει ο περιφερειακός του Λουτρακίου.

Η φωτιά κατακαίει δύσβατη έκταση προς την βόρεια πλευρά του νεκροταφείου.  Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην «Κ» ότι η φωτιά κατευθυνόταν προς τον Αγιο Πατάπιο και όχι προς την πόλη, ενώ έκαναν λόγο για πυκνούς καπνούς πάνω από την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που καθιστά την ατμόσφαιρα άκρως αποπνικτική.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στην περιοχή μετέβη άμεσα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγουν τα κατάστημα με click away-in shop

Aleka Stamatiadi

Οι πλημμύρες στην Κινέτα από το διάστημα (φωτογραφία)

Aleka Stamatiadi

Γιορτή της γυναίκας στο ΚΑΠΗ Μεγάρων