Πολιτική Σημαντικότερα

“Οι ευθύνες δεν καλύπτονται με προπαγάνδα” 

Ο Συνδυασμός «Τώρα»-Γ. Μπερδελή απαντά στην ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων

 

 

Μια θλιβερή, για τον τόπο, διοίκηση επιλέγει αντί να απολογηθεί ή έστω να τεκμηριώσει για ποιο λόγο δεν είναι ο Δήμος Μεγάρων ανάμεσα σ’ αυτούς που έλαβαν επιχορήγηση για την πρόληψη της πυρκαγιάς και την αντιπυρική περίοδο, επιλέγει την αποποίηση των ευθυνών της μέσω μιας απάντησης η οποία στο τέλος της κρύβει τη μεγαλύτερη δυνατή προπαγάνδα – παραποίηση της αλήθειας και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών.

Για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες θα απαντήσουμε με επιχειρήματα στο κείμενο που παρήχθη με μια τρικυμία εν κρανίω όπως φαίνεται:

  • Υποστηρίζει ο Δήμαρχος: «Άρα οι Δήμοι αυτοί χρηματοδοτήθηκαν επειδή έτσι έκρινε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όχι από το ενδιαφέρον του αντίστοιχου Δημάρχου.»

 

Όμως όπως γράψαμε στο δελτίο τύπου μας, το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών γράφει αυτολεξεί: «Σε συνέχεια της επιστολής του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν για την αντιπυρική περίοδο, κατανέμεται με απόφασή του συνολικό ποσό ύψους 2.840.000 ευρώ σε 14 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.» Άρα το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε επιστολές σε όλους τους Δήμους της χώρας και στη χρηματοδότηση υπάρχουν Δήμοι εκτός Αττικής. Ισχύει αυτό, ναι ή όχι;

 

  • Υποστηρίζει ο Δήμαρχος : «Και τι είναι πιο επικίνδυνο για τον τόπο, να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή να το διαστρεβλώνουν επίτηδες για να διαβάλουν με ψέματα τον πολιτικό τους αντίπαλο; Τελικά βέβαια δεν τους βγήκε, διότι ο Δήμος την πήρε την επιχορήγηση (4.274.000 ευρώ).»

 

Ποιος ακριβώς διαστρεβλώνει την αλήθεια κύριε Δήμαρχε; Απερίφραστα εσείς. Η επιχορήγηση στην οποία αναφέρεται το δελτίο, των 4.274.000€ είναι η επιχορήγηση που υπεγράφη την 14/6/2021 (αριθμ. 44489/14.6.2021) και αφορά την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών των Δήμων, στη λίστα των οποίων είμαστε πρωταθλητές. Καμία σχέση δεν έχει με την πυροπροστασία, θέμα για το οποίο προσπαθείτε στο δελτίο σας να απολογηθείτε.

 

Τι κάνει λοιπόν ο Δήμαρχος; Αποδεικνύει εκ του αποτελέσματος τις ευθύνες της ανυπαρξίας του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που καίνε τον τόπο μας. Απαντά στα μεγάλα ερωτήματα μας, με μια άσχετη επιχορήγηση και την παρουσιάζει ως επιτυχία, τη στιγμή που αυτή καλύπτει τεράστια χρέη(μέσα σε αυτά της ΔΕΥΑΜ που αποτελεί σκάνδαλο) που ο ίδιος και η διοίκηση του δημιούργησε και δεν χορηγείται για κάποιον αναπτυξιακό σκοπό.  Και εν τέλει, αν δεν ευθύνεστε για τη μη επιχορήγηση (καθώς εμείς ρωτήσαμε, δεν κατηγορήσαμε), τότε που είναι η στρατηγική σας, οι ενέργειές σας, για την επόμενη μέρα των πυρκαγιών; Πουθενά.

 

Κύριε Δήμαρχε, θα μείνετε στην ιστορία ως ο πιο αποτυχημένος (αλλά επικίνδυνα αποτυχημένος) δήμαρχος όλων των εποχών. Καταστρέψατε τις προοπτικές μιας πόλης με τεράστια ιστορία -καθώς το μόνο έργο που παράγετε είναι επιστολές εκκλήσεων προς την κυβέρνηση, επιστολές ευχαριστιών σε ευεργέτες μετατρέποντας μας σε δήμο – επαίτη που δεν μπορεί ούτε δημοτικό πάρκινγκ να ασφαλτοστρώσει με δικά του κονδύλια -και χρεωκοπήσατε ένα δήμο λόγω της άγνοιας διοίκησης και της αλαζονείας σας για την εξουσία. Το έργο των επόμενων διοικήσεων θα είναι δύσκολο προκειμένου να επαναφέρουν την ομαλότητα σε όλα τα παραπάνω.

 

Δημοτικός Συνδυασμός

Τώρα Μέγαρα – Νέα Πέραμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η Δημοτική Αρχή Μεγάρων είναι συνένοχη στο έγκλημα που κάθε τόσο επαναλαμβάνεται με καταστροφικές συνέπειες για το λαό”

“Λευκή νύχτα” ζωντάνιας και κίνησης στην αγορά των Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Κραυγές αγωνίας των πολιτών για την εγκληματικότητα