Εργασία & Επιχειρηματικότητα Σημαντικότερα

“Ο βιοτεχνικός κόσμος περιμένει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα”

Δήλωση του Προέδρου ΒΕΠ εν όψει της 82ης ΔΕΘ

[quote]

 

Όχι άλλες εξαγγελίες και απλά ευχολόγια!   

[/quote]

           

«Εν όψει της 82ης ΔΕΘ, ο βιοτεχνικός κόσμος δεν περιμένει νέες εξαγγελλίες αλλά εφαρμογή ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων στήριξης της ΜΜΕ.
Οι ελληνικές μεταποιητικές ΜΜΕ, παρόλο που η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι προσφέρουν απασχόληση σε σημαντικό αριθμό εργαζόμενων και συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας,  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης της  χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Ανδριανός Μιχάλαρος, επισημαίνοντας ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συμμετέχει και στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας επιχειρήσεις μέλη του.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ακόμη:«Άμεση ανάγκη είναι η εφαρμογή βασικών αλλαγών καθώς και κατάλληλων στρατηγικών, οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να δοθεί  η δυνατότητα στις Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Με τις απαιτούμενες ριζικές αλλαγές ( φορολογία, ασφαλιστικό, πρόσβαση σε χρηματοδότηση, ρευστότητα, μείωση, τουλάχιστον, της γραφειοκρατίας, ακατάσχετο λογαριασμό ) και εφαρμόζοντας άμεσα και δραστικά τις κατάλληλες στρατηγικές (αναπτυξιακό σχεδιασμό ), παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι ελληνικές ΜΜΕ της μεταποίησης έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση, όπως και να πετύχουν περαιτέρω ανάπτυξη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επιβίωση και η λειτουργία των ΜΜΕ της μεταποίησης είναι πολύ σημαντική. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να καταβάλουν το μάξιμουμ των προσπαθειών τους με σκοπό την υποστήριξή τους.

Οι ΜΜΕ του μεταποιητικού κλάδου και όχι μόνο καθημερινά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα για να επιβιώσουν. Οι εξαγγελλίες και η επικοινωνιακή πολιτική δεν αρκούν, δεν δίνουν λύσεις.

Η Βιοτεχνία αναμένει ενέργειες άμεσης προστασίας των κλάδων της, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, γιατί η Παραγωγή αποτελεί διέξοδο από την κρίση».

«Εύχομαι», κατέληξε, «και είναι ευχή όλης της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, όλοι οι συμμετέχοντες στην 82η ΔΕΘ, να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να έχουν ουσιαστικές επαφές και συμφωνίες και, επιτέλους, η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει την απαρχή της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει για πεζούς η 28ης Οκτωβρίου μπροστά από την πλατεία Λιτάρα

Aleka Stamatiadi

Ζώα Συντροφιάς: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

4η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Aleka Stamatiadi