ΘέσειςΠολιτισμός

 Ο ΘΕΟΓΝΙΣ, η παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΚΑ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ

 

Η ιδέα να αναθέσουμε, ως ΔΣ του Συλλόγου «Ο ΘΕΟΓΝΙΣ», στη Σοφία Κάρκα τη σκηνοθεσία μιας εκδήλωσης στη μνήμη του Μάριου Ρεντίφη (π. Προέδρου του Συλλόγου), είχε εξ’ αρχής προδιαγεγραμμένη την επιτυχία. Το τελικό αποτέλεσμα όμως, η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερή, σε διασκευή Μίμη Κουγιουμτζή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Και τι περηφάνια θα νιώθει ο Μάριος τώρα εκεί ψηλά στο αστέρι που κατοικεί! Την άξιζε τέτοια τιμή …!

Η αίθουσα του Συλλόγου μικρή, το ενδιαφέρον των συμπολιτών για την παράσταση τεράστιο. 8 παραστάσεις και η αίθουσα κατάμεστη σε όλες! Η θεατρική ομάδα παιδιών και εφήβων, ο «τριανταφυλλόκηπος» της Σοφίας, ήρθε να μας θυμίσει τα σημαντικά και σπουδαία της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλα όσα απειλούν τα παιδικά όνειρα. Η συμβατική ηθική που αλλοτριώνει, η ματαιοδοξία, η απληστία και ο εγωισμός των ενηλίκων.

Η τέχνη έχει έναν μοναδικό τρόπο να προσεγγίζει την ουσία της ζωής, να απαντά στα «γιατί», να αναπαράγει την πραγματικότητα χωρίς φίλτρα, φόβους και ανασφάλειες. Είναι, κατά μία έννοια, ένα όχημα αγωγής για μικρούς και μεγάλους.

Για την πόλη μας, είναι ευτύχημα, που κάποιοι άνθρωποι, όπως η Σοφία, αυτόβουλα και ενσυνείδητα, υπηρετούν την τέχνη, ανιδιοτελώς και με πάθος. Για όλους εμάς στον ¨ΘΕΟΓΝΙ¨, που η κοινωνία μας έταξε να υπηρετούμε τους σκοπούς του, αποτελεί πρώτιστο καθήκον και συνειδητή επιλογή να δίνουμε βήμα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους της τέχνης.

Η Σοφία έταξε στη ζωή της να δίνεται στους άλλους με έναν τρόπο εσωτερικό, καθαρό. Διάλεξε το δύσκολο δρόμο. Δεν κράτησε τίποτα για τον εαυτό της, αλλά κέρδισε την αγάπη όλων μας. Ο κόσμος της Σοφίας είναι μαγικός, ανθρώπινος, γεμάτος νοσταλγία για όλα τα ωραία, που ευτυχώς, δεν έχουν χαθεί ολότελα. Η καλλιτεχνική ματιά της Σοφίας βλέπει τα πράγματα με τα μάτια της συνείδησης όλων μας.

Την ευχαριστούμε για όλα!

Τιμή μας που μοιράζεται μαζί μας όλη αυτή την ομορφιά των έργων της!

Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους ηθοποιούς και συντελεστές για την εξαιρετική αυτή δουλειά!

Α. Παπαμιχάλης

Κοινωνιολόγος

Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΘΕΟΓΝΙΣ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδικό θερινό σινεμά στα Πευκάκια από την Τοπική Κοινότητα Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Ο Μεγαρίτικος παραδοσιακός γάμος του 1930 αναβίωσε για να διατηρηθεί στο χρόνο με τηλεοπτικά γυρίσματα

Aleka Stamatiadi

Έργα από τη Συλλογή Κολλιαλή ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη