Πολιτική Σημαντικότερα

Ο Προϋπολογισμός για το 2016 ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

[quote]Ιερ. Πολυχρόνης: «Θαύματα δεν έγιναν, αλλά κερδίσαμε τις πρώτες μάχες»[/quote]

«Ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο χωρίς καμία διόρθωση και για πρώτη φορά είναι αποτυπωμένο το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου»

 

 

Ρεπορτάζ: Aλέκα Σταματιάδη

Πριν την εκπνοή ενός εξαιρετικά δυσχερούς έτους για τα οικονομικά και του Δήμου Μεγαρέων, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του νέου έτους, στις 29 Δεκεμβρίου.

Το 2015 ήταν ο χρόνος που ο Δήμος λειτούργησε χωρίς προϋπολογισμό, ίσως πρωτοφανές, μόνο με τις πολύ απαραίτητες δαπάνες να εγκρίνονται από «πάνω» και να γίνονται από το Δήμο, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, κωλύματα έργων, μια γενικότερη αίσθηση στασιμότητας.

Ο προϋπολογισμός όμως του 2016 ψηφίστηκε και από την Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε και χωρίς διορθώσεις από το παρατηρητήριο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σημαίνει ότι θα προχωρήσει στην υλοποίησή του χωρίς προβλήματα.

Βέβαια, αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη σύναψη του δανείου από την διοίκηση Γρ. Σταμούλη, για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του 2015 αλλά και με «νοικοκύρεμα» στις δαπάνες, όπως μας εξήγησε σχετικά όταν τον ρωτήσαμε ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης.

 

polyxronisierotheos

“Πράγματι ο νέος προϋπολογισμός θα συζητηθεί πριν εκπνεύσει το έτος, παρά τις τρομερές δυσκολίες που υπήρξαν με την καθυστέρηση του προηγούμενου, τονίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Η τιτάνια προσπάθεια της οικονομικής διεύθυνσης από τη μια μεριά και η πιστή εφαρμογή του πλάνου μας από την άλλη, έχουν φτάσει την κατάσταση στο εξής σημείο:

α) το σχέδιο του προϋπολογισμού να επιστρέψει από το οικονομικό παρατηρητήριο των ΟΤΑ(βάσει διαδικασίας εκεί το στέλνουμε αρχικά), χωρίς ΚΑΜΙΑ παρατήρηση ή διόρθωση

β) για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, να είναι αποτυπωμένο το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου μας

γ)να περιλαμβάνει έργα και δράσεις που δεν ανήκουν στη “σφαίρα της φαντασίας”, αλλά ακολουθώντας την πολιτική του εξορθολογισμού και του νοικοκυρέματος, να υπάρχει σοβαρή προοπτική να μπει ο Δήμος μας σε πιο υγιή και αναπτυξιακό δρόμο.

Κλείνοντας, θα έλεγα με σιγουριά πλέον ότι οικονομικά είμαστε σε διαφορετική τροχιά απ ότι στο παρελθόν και αυτό φαίνεται πλέον. Παραλάβαμε έναν Δήμο που ήταν το πρώτο φαβορί για πτώχευση, αλλά πλέον έχει αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος.

Θαύματα δεν έγιναν φυσικά και η ουσιαστικός αγώνας τώρα ξεκινά. Ή για να το θέσω καλύτερα: “κερδίσαμε τις πρώτες μάχες και συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασισμένοι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Άκης Τσελέντης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, πρότεινε ο Κλ. Βαρελάς

Aleka Stamatiadi

Διαμαρτυρία Βύζα κατά διαιτησίας

Μπλόκο στα διόδια, τα λιμάνια και τους σιδηρόδρομους

Aleka Stamatiadi