Πολιτισμός Σημαντικότερα

Ο παραδοσιακός μεγαρίτικος γάμος αναβιώνει με βιντεοσκόπηση από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου & το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων

Λαογραφική εκδήλωση με αναπαράσταση του παραδοσιακού μεγαρίτικου γάμου θα γίνει με βιντεοσκόπηση από το τηλεοπτικό κανάλι Mega channel την προσεχή Κυριακή 14 Νοεμβρίου, από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου, το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων και τη συνδρομή του Δήμου Μεγαρέων.

Το δρώμενο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από τη συμβολή των οδών Θεαγένους και Μελ. Λουκά, θα συνεχίσει στην στην Χρ. Μωραϊτου και η γαμήλια πομπή θα συνεχίσει στο απέναντι της εκκλησίας σοκάκι της ανακαινισμένης παλαιάς οικίας του αειμνήστου Δημάρχου Γ. Σχινά, στην οδό Κρήνης για να καταλήξει σε οικία συμπολίτη μας με λαογραφική τελετή.

To λαογραφικό δρώμενο θα διαδραματιστεί στα παλαιά μεγαρίτικα σπίτια του Μπαρμπα Μανωλάκη Παπαβασίλη που σήμερα το κατέχει ο Γιώργος Χρήστου Σάλτας και στην οικία Αργυρίου και Χριστίνας Χαλόφτη που σήμερα το έχει η κόρη τους Αγλαϊα σύζυγος Αναστασίου Παπαπανούση, δίπλα στην Κρήνη του Θεαγένους.

Υπεύθυνος είναι ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης και το βίντεο του δρώμενου θα χρησιμοποιηθεί και για το μουσειακό πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Μονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακόμα μια παράσταση για το Mamma mia! στο Στρατουδάκειο

ΝΕΜ: “Νίκη & αδικία”

Aleka Stamatiadi

Ανακοίνωση 1ου Ψεκασμού Δακοκτονίας