Δημοτικό Συμβούλιο Πολιτική Σημαντικότερα

Ο Νόμος, το Γράμμα του και η πολιτική εφαρμογή του

[quote]Συμπαραστάτη του Δημότη εκλέγει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων[/quote]

 

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη είναι ένας θεσμός που έφερε ο «Καλλικράτης» στους Δήμους με στόχο να καταγράφει προβλήματα πολιτών και να τα επιλύει.

Οι δυνατότητες που έδωσε ο Νόμος διαφαίνονταν και διαφαίνονται πολλές, ίσως όμως οι δημοτικές αρχές, σε πανελλήνιο επίπεδο, να μην αξιοποίησαν ουσιαστικά το θεσμό… Η Δημοτική Αρχή Γ. Μαρινάκη είχε ορίσει συμπαραστάτη του δημότη τον οδοντίατρο Δρ. Βασίλειο Κουβά και η Δημοτική Αρχή Γρ. Σταμούλη είχε αποφασίσει να μην ορίσει συμπαραστάτη για λόγους μάλλον… οικονομίας.

Ωστόσο, ο Νόμος, παρότι δεν εφαρμόσθηκε κατ’ ουσίαν, έρχεται να επιβληθεί στο Δήμο Μεγαρέων, με γραπτή εντολή «άνωθεν» για ορισμό συμπαραστάτη του Δημότη και από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων και την προσεχή Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων θα συνεδριάσει με πρώτο θέμα την εκλογή “Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης”.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου-η δημοσίευση δεν έχει γίνει μέχρι την Τετάρτη 13/01/16-, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας και δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, Περιφέρειας ή Βουλευτής.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας για τη θέση αυτή.

Η συνεδρίαση αυτή θα λάβει χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ώρα 20.30.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για οτιδήποτε επιπλέον από το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθημερινώς και από τα Τηλέφωνα 22960 81632 και 22960 81004.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησαν από την Αντιπεριφέρεια οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

Προειδοποίηση κατά της χαλάρωσης στη μάχη εναντίον της Covid

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν ως 4 Μαΐου