Εκκλησία Σημαντικότερα

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους

 

Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, ορίστηκε ο πλοιοκτήτης Αθανάσιος Μαρτίνος έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους πλοιοκτήτες, παγκοσμίως. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική σε ευθεία αναλογία με το πλούσιο και πολυσχιδές κοινωνικό του έργο. Ο Θανάσης Μαρτίνος έχει προσφέρει πάρα πολλά σε φορείς, συλλόγους και στο Δήμο Μεγαρέων.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Έχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιοι νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστική μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ. Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν από κοντά μεταφέρουν ότι ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθ. Μαρτίνος, δεν εργάζεται μόνο για την εταιρεία του, την Eastern Mediterranean Maritime Ltd. που κατέχει στόλο από 63 ποντοπόρα πλοία και στην οποία απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 2.500 ναυτικούς στα πλοία της. Μοχθεί και δουλεύει εξίσου και για τους συνανθρώπους του και για το κοινωνικό περιβάλλον που ζει. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πέρα από την πορεία στον εφοπλιστικό χώρο έχει συμβάλλει σημαντικά σε μεγάλα και μικρότερα κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα.

Πριν λίγες ημέρες, ο Αθ. Μαρτίνος τιμήθηκε και με το Ανώτατο Παράσημο του Αγίου Διονυσίου, στο τέλος των πανηγυρικών Εσπερίων για την ανάμνηση της Μεταθέσεως του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο. Ο Σεβ. Δωδώνης ανέφερε ότι αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 26ης Οκτωβρίου 2018 στα Στροφάδια, ο τιμώμενος Αθ. Μαρτίνος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ο ίδιος και αποκλειστικά το βαρύτατο κόστος της αποκαταστάσης του πολυτραυματισμένου Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων στα Στροφάδια.

 

Γρ. Σταμούλης: «Μεγαρίτης» ο νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Ορους»

 

O Aθ. Μαρτίνος έχει τιμηθεί από τον Δήμο Μεγαρέων

 

O Αθ. Μαρτίνος σε πρόσφατη επίσκεψή του τον περασμένο Απρίλιο στην Ι. Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης σχετικά έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ένας Άγιος άνθρωπος, γνωστός ευπατρίδης, επίτιμος Δημότης Μεγαρέων, από σήμερα νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους. Μεγίστη η τιμή στον φίλτατο κι άξιο κάθε σεβασμού Έλληνα ευεργέτη κ. ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΤΙΝΟ, αλλά και στην Κυβέρνηση, που τον όρισε σ’ αυτό το σημαντικό αξίωμα. Ο κ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ είναι πασίγνωστος για τις αγαθοεργίες του, τις αμέτρητες δωρεές και την προσφορά του τόσο στην κοινωνία όσο και στον ευαίσθητο χώρο της Εκκλησίας. Από καρδιάς εύχομαι ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσει το σπουδαίο κοινωνικό και εθνικό έργο που επιτελεί και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη χαρά που με τιμά με τη φιλία του. Προσωπικότητες όπως ο κ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ κοσμούν την Ελλάδα. Οι ευχές όλων των συμπολιτών είμαι σίγουρος ότι τον συνοδεύουν στη νέα του αυτή εθνική αποστολή. ΑΞΙΟΣ!!!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμόρφωση του δρόμου και του πάρκινγκ στην Ιερά Μονή Αγίου Ιεροθέου

Η υπεραλίευση έφερε τις μέδουσες στο Αλεποχώρι

Εμβόλιο γρίπης: Πότε πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματικό

Aleka Stamatiadi