Κοινωνία Σημαντικότερα

Νέος Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος ο Αρχιμ. Κων. Γιακουμάκης

Ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης εξελέγη Μητροπολίτης Μεγάρων, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Νωρίτερα επί της ψηφοφορίας, στο τριπρόσωπο είχε επικρατήσει ο Αρχιμ.Κωνσταντίνος Γιακουμάκης με 55 ψήφους και ακολουθούν ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου με 37 ψήφους και ο Αρχιμ.Αχίλλιος Τσούτσουρας με 22 ψήφους.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου Τσολιάκου για μεταθετό. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος ο Μητροπολίτης Ζιχνών έλαβε μόνο 41 ψήφους, αριθμός ο οποίος δεν επαρκεί για την μετάθεση και εκλογή του στα Μέγαρα.

 

 Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης

 

Ο νέος Μητροπολίτης κ.κ. Κωνσταντίνος είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, ενώ υπηρέτησε για περίπου 20 χρόνια στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, εγεννήθη εν τη μεγαλονήσω Κρήτη το έτος 1960.

Ηνδρώθη εν Πειραιεί όπου και η γνωριμία του με τον μακαριστό γέροντα και προηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ασωμάτων Πετράκη Αρχιμανδρίτην κυρόν Χριστοφόρον Παπαδόπουλον, κατέστη οδοδείκτης για την πνευματική ζωή και την Ιερατική του πορεία έως της σήμερον.

Εφοίτησεν εις την Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών, εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών και εν συνεχεία εις την Θεολογικήν Σχολήν.

Εχειροτονήθη Διάκονος κατά το έτος 1983 και Πρεσβύτερος κατά το έτος 1986.

Υπηρέτησεν ως Διάκονος και ως Εφημέριος, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός παρά τη Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ιδιαιτέρως εις τον Ενοριακόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης των Πετραλώνων, όπου και υπηρέτησε ευόρκως έως και της εκλογής του.

Εχρημάτισεν εισηγητής παρά τω Πρωτοσυγκέλλω, διευθυντής των τομέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματεύς της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Από του έτους 1995 διωρίσθη γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, βιβλιοθηκάριος, κωδικογράφος και από του έτους 2006 διετέλεσε, έως της σήμερον, εις το Ιδιαίτερον Γραφείον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Οι ίδιοι οι Ρομά είναι πρωταγωνιστές της κοινωνικής τους ένταξης”

Aleka Stamatiadi

Βραβείο για “παραδειγματική εφαρμογή ενός σχολείου της χώρας μας” στο 2ο Δημοτικό Νέας Περάμου

“Οι τρεις Αρειανοί που σώζουν το δήμο Μεγαρέων”