Κοινωνία Σημαντικότερα

Ο Άλλος Άνθρωπος μαγειρεύει στα Μέγαρα

 

Δεν είναι συσσίτιο, είναι οικογενειακό γεύμα αγάπης!!! Μετά απο 4 μήνες προσπάθειας και αγώνα πολλών Μεγαριτών, και όχι μόνο, θα στήσουμε το πρώτο μας τσουκαλάκι μαζί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο , τον ”ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ” που μέσα από την δική του προσωπική εμπειρία (ξαφνικά άνεργος, άστεγος και μόνος) κατάφερε να δημιουργήσει ένα κίνημα αγάπης , αλληλεγγύης και σεβασμού απλά μαγειρεύοντας για συνανθρώπους του!

[quote]Δεν είναι υπέροχο;[/quote]

Όταν χάνεις σχεδόν τα πάντα και κάποιοι σε περιμένουν στην γωνία για να σε χλευάσουν εσύ να τους δείχνεις πως αυτό σε έκανε καλύτερο άνθρωπο, πως αυτό σου άνοιξε τα μάτια και είδες γύρο σου, πως αυτό είναι η ουσία τελικά…να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!!!

Το κίνημα αυτό λοιπόν έφτασε και στα Μέγαρα…δειλά δειλά πήραμε ένα τραπεζάκι, ένα κομμάτι χαρτί που γράψαμε ”ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ” , κάτσαμε σε μια γωνίτσα της πλατείας ,που με χαρά μας παραχώρησε ο Δήμος Μεγάρων ,και περιμέναμε εσάς….το σκέφτομαι και χαμογελώ…τι αγωνία…περνούσαν οι άνθρωποι κοιτούσαν και έφευγαν…ακόμα και ο καιρός ”έκλαψε” ,πολύ βροχή, άνοιξαν οι ουρανοί εκείνη την μέρα!!!

Κοίταξα την φίλη μου και μετά τον ουρανό… “Είναι λάθος αυτό που κάνω;” ρώτησα το Θεό… Και ξαφνικά μετά από λίγο ήλιος, ένας ήλιος που έκαιγε λες και γι’αυτό το λόγο βγήκε, να καίει για να ζεστάνει τις καρδιές, και όλοι εσείς είσαστε εκεί, με ότι είχε ο καθένας με φαγητό, με γλυκά, με καφέ, με ένα μπράβο και μια ευχή… Έπιασαν όλες οι ευχές σας τελικά και ήταν όλες υπέροχες!!! Αυτά όμως πέρασαν, έμειναν οι αναμνήσεις στην καρδιά και με ένα ευχαριστώ δεν μπορώ να σας δείξω την ευγνωμοσύνη μου που είσαστε και είστε δίπλα μας όλους αυτούς τους μήνες!!!

Οι ”ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ” των Μεγάρων γίναμε πολλοί και κάθε μέρα γινόμαστε και περισσότεροι, η παρέα των τεσσάρων παιδιών με το τραπεζάκι έγινε παρέα δεκάδων ανθρώπων που μόνο νιώθουν ,νιώθουν την Αλληλεγγύη ,την Αγάπη και τον λόγο που συμβαίνουν όλα αυτά….συμβαίνουν γιατί και αν τα χάσουμε όλα η Ανθρωπιά θα είναι πάντα μέσα μας, είναι συνυφασμένη με το DNA του Έλληνα όπως και το φιλότιμο που δεν θα το βρεις σε καμιά άλλη γλώσσα!!!

[quote]Την Πέμπτη λοιπόν 18/02/2016 θα είμαστε στην πλατεία πάλι με μία μόνο διαφορά…[/quote]

θα έχουμε και το τσουκαλάκι μας μαζί και θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί, και θα φάμε όλοι μαζί, οι έχοντες και οι μη έχοντες … μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι δεν υπάρχουν διαφορές, δεν υπάρχουν θρησκευτικοί φανατισμοί, δεν υπάρχουν χρώματα, δεν υπάρχουν ράτσες και φυλές για εμάς, υπάρχουν μόνο ΑΝΘΡΩΠΟΙ…. ΑΝΘΡΩΠΟΙ που κάποιος η κάποιοι αποφάσισαν γι’αυτούς χωρίς αυτούς, ρίχνοντας τους στην ανεργία, στην ”δουλεία”, στην φτώχεια και την ανασφάλεια!!!Από Μάρτιο, εκτός την τριήμερη δράση του ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ κάθε μήνα, το τσουκαλάκι μας θα είναι ΚΑΘΕ Κυριακή στην πλατεία Έξω Βρύσης μαγειρεύοντας όσες μερίδες χρειαστούν , για Έλληνες, Σύριους, Αφγανούς, Πακιστανούς, Αλβανούς ,Ινδούς και θα μαγειρεύουμε όσο μας στηρίζετε εσεις!!! Άλλωστε το πανό μας αυτό λέει” Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

Την Πέμπτη 18/02/2016 λοιπόν στην Κεντρική Πλατεία Μεγάρων μετά τις 10.00 και έως τις 18.00 το απόγευμα!!!Θα μαζέψουμε τρόφιμα, απορρυπαντικά, ρούχα , παπούτσια, μπαχαρικά, πιάτα-πιρούνια-κουτάλια μιας χρήσης, είδη καθημερινής υγιεινής και ότι άλλο θέλετε ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!! Η δράση μας όπως πάντα θα είναι τριήμερη ,δηλαδή από 18/02 έως 20/02 από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα και πάντα στο ίδιο σημείο !!!! Θα σας περιμένω όλους!!!!!

 

                                                                                                                              Ευχαριστώ πολύ
                                                                                                                                Θεανώ Λιόγρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προειδοποίηση για κίνδυνο πυρκαγιάς

Οι σύγχρονοι Μελιώτες-Μεγαρείς τιμούν ευγνωμόνως τους ηρωικούς προγόνους τους

“Εντολή συνέχισης για βιώσιμη συμφωνία”