Πολιτική Σημαντικότερα

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων ο Γιάννης Δήμας

Τηλεφωνικά ψηφίστηκε και με αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων Γιάννης Δήμας. (φωτογραφία αρχείου από την ορκωμοσία της διοίκησης Γρ. Σταμούλη το 2014)
Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων ψηφίστηκε σε ειδική συνεδρίαση που έγινε τηλεφωνικά, όπως είχε συμφωνηθεί άτυπα, μετά από πρόταση του Γρ. Σταμούλη, σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων στην τελευταία συνεδρίαση.

Η διαδικασία δεν έγινε αποδεκτή από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων για αυτό και αντέδρασαν κυρίως όπως μας ανέφεραν ο συνδυασμός Κλεάνθη Βαρελά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γεωργακής. Απών από την διαδικασία διά περιφοράς δήλωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πανταζής. 

Κλεάνθης Βαρελάς: «Προσβολή για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς μας ανέφερε ότι : «Ο συνδυασμός μας δεν συμμετείχε γιατί η παραίτηση του προεδρου προσβάλλει τους δημοτικούς συμβούλους και το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να κάνει αποδοχή της παραίτησης του προέδρου και μετά να ψηφίσει.

Η παραίτηση  του Κου  Καράμπελα όπως έχει γραφεί θεωρώ ότι προσβάλλει το σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Δεν νοείται Πρόεδρος  δημοτικού συμβουλίου ο οποίος έχει ψηφιστεί από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να μην αναφέρει, αν όχι λεπτομερώς, τουλάχιστον επιγραμματικά τους λόγους της παραίτησης του.

Επίσης η παραίτηση του προέδρου πρέπει να γίνει αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 παρ.7  του Ν.3852/2010 «η παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος και δεν μπορεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διετία. Στην ίδια συνεδρίαση το συμβούλιο μετά την αποδοχή της παραίτησης, προβαίνει στην εκλογή νέου προέδρου κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία των παραγράφων 1 και 2».

Για τους παραπάνω λόγους ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» δεν έλαβε μέρος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Δημήτρης Γεωργακής: «Η διαδικασία ανάδειξης προέδρου δημοτικού συμβουλίου δεν αρμόζει στο γεγονός αυτό»

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γεωργακής δήλωσε απών: «Η διαδικασία της ανάδειξης νέου προέδρου του κορυφαίου συλλογικού οργάνου εξουσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν είναι αυτή που αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Δηλώνω απών από την συνεδρίαση».

Τι μας είπε ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων

Ο Γιάννης Δήμας έρχεται να καθίσει στην καρέκλα του Κώστα Καράμπελα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκιά του για την δημόσια υγεία στον Δήμο Μεγαρέων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δήμα, μας ανέφερε ότι λόγω της ελαιοσυγκομιδής δεν έχει προλάβει να μάθει για την εξέλιξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας για την ανάδειξή του σε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 50% των μισθών τους καταθέτουν Περιφερειάρχης & Βουλευτές

Aleka Stamatiadi

Αλλαγές-σοκ στους Δήμους

Στις 4 Μαΐου ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα-Δύο μήνες θα κρατήσει η όλη διαδικασία

Aleka Stamatiadi