Αθλητισμός

ΝΕΜ: “Πόλεμος στα επόμενα παιχνίδια”

Η ΝΕΜ συνεχίζει να δίνει μάχες στα σαλόνια της Elite League.

“Πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να φτάσουμε στις 14 νίκες καθώς μάλλον αυτός θα είναι ο μαγικός αριθμός, τονίζει ο head coach Γιώργος Μάνταλος.

Στα 5 παιχνίδια αναζητάμε 2 νίκες. Έχουμε και τις ισοβαθμίες πλέον με τους περισσότερους και το επόμενο παιχνίδι με τον Εύοσμο στα Μέγαρα αποκτά τεράστια σημασία!”

Παρουσία πολλών φιλάθλων συμπολιτών μας, στο Μεσολόγγι, η ομάδα της Μεγαρίδης γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη, όμως δεν το βάζει κάτω.

Χαρακτηριστικές της στρατηγικής της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος οι δηλώσεις του Γιώργου Μάνταλου
𝚳ά𝛎𝛕𝛂𝛌𝛐ς: «𝚻𝛐 𝟏𝟒 𝛆ί𝛎𝛂𝛊 𝛐 ❞𝛍𝛂𝛄𝛊𝛋ός❞ 𝛂𝛒𝛊𝛉𝛍ός»
Οι δηλώσεις του προπονητή της ΝΕΜ, Γιώργου Μάνταλου, μετά το παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη:
«Βάλαμε 80 πόντους εκτός έδρας, αλλά δεχθήκαμε 93.
Προφανώς και δεν παίξαμε καλή άμυνα και αναλαμβάνω την ευθύνη καθώς το game plan στην άμυνα ήταν κακό.
Τα παιδιά του Χαρίλαου Τρικούπη έβγαλαν ένα απίστευτο “θέλω”, έβαλαν πολύ δύσκολα και κρίσιμα καλάθια, με “αλήτικο” με την καλή έννοια κι ωραίο μπάσκετ. Δικαιούνταν 100% τη νίκη.
Εμείς παρουσιαστήκαμε ένα σκαλί πιο κάτω στο κομμάτι της ενέργειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνη από τους παίκτες μας. Προσπάθησαν πολύ να μείνουν στο πλάνο. Θέλει και λίγο τύχη το μπάσκετ. Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να χτίσουμε ένα μομέντουμ, το γύρισαν πίσω με κάποια δύσκολα και τυχερά καλάθια.
Βγάλαμε μια πολύ ωραία άμυνα και αντί να καρφώσουμε, μας έφυγε η μπάλα από τα χέρια και δεχθήκαμε τρίποντο.
Σήμερα στην ουσία παίξαμε δύο παιχνίδια. Ένα που χάσαμε καθαρά για τους 2 βαθμούς και ένα για την διαφορά των 18 πόντων από τον πρώτο αγώνα. Όταν πέρασε μπροστά ο Χαρίλαος Τρικούπης με 20 πόντους, πήραμε ένα τάιμ άουτ και είπαμε ότι τώρα ξεκινάει ένα καινούριο παιχνίδι και πρέπει πάση θυσία να το κερδίσουμε στα 3’ που μένουν. Τουλάχιστον, ηττηθήκαμε με 13 πόντους και κρατήσαμε την διαφορά. Το μη χείρον βέλτιστον.
Τώρα και σύμφωνα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, βλέπουμε ότι όλοι κερδίζουν παντού. Θα γίνει “πόλεμος” στα επόμενα παιχνίδια. Είναι “ο θάνατός σου, η ζωή μου”.
Πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να φτάσουμε στις 14 νίκες καθώς μάλλον αυτός θα είναι ο μαγικός αριθμός. Στα 5 παιχνίδια αναζητάμε 2 νίκες. Έχουμε και τις ισοβαθμίες πλέον με τους περισσότερους και το επόμενο παιχνίδι με τον Εύοσμο στα Μέγαρα αποκτά τεράστια σημασία!
Είναι πραγματικά θαυμάσιο ότι ακόμη και στο Μεσολόγγι γεμίσαμε την κερκίδα των φιλοξενουμένων με τους καταπληκτικούς φιλάθλους μας που μας ακολουθούν παντού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγελία ενοικίασης

ΝΕΜ: “Τελικός” Play off με Πέρα

Μάκης Πανταζής: “Έφυγε” νωρίς