Αθλητισμός

ΝΕΜ: “Καλύτεροι από πέρυσι”

Μεγάλη συνέντευξη του Γιώργου Μάνταλου στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο EOK WebRadio και στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» ο Γιώργος Μάνταλος. Ο τεχνικός της ΝΕΜ αναφέρθηκε στις προσδοκίες που υπάρχουν ενόψει της νέας σεζόν, της δεύτερης στο πρωτάθλημα της Elite League για τους «κυανόλευκους».

«Οικονομικά τον κατεβάσαμε τον πήχη, το μπάτζετ είναι σαφέστατα μειωμένο σε σχέση με πέρυσι. Όμως εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα ‘ναι καλύτερη από πέρυσι. Αυτό συμβαίνει σε εμάς παραδοσιακά, πάντα την 1η χρονιά «διαβάζουμε» την κατηγορία και τη 2η παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα, βέβαια, είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, θεωρώ τουλάχιστον κατά 30-40% δυσκολότερο σε σχέση με πέρυσι. Η λίγκα πλέον είναι επαγγελματική, ακόμα και οι agents και οι παίκτες σε όλη την Ευρώπη έτσι την αντιλαμβάνονται. Οπότε, ο στόχος της ανόδου είναι λίγο επιπόλαιος να λέγεται, ειδικά από ομάδες rookies όπως εμείς ή που δεν έχουν την εμπειρία στην κατηγορία. Δεσμεύομαι, όμως, ότι θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι από πέρυσι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Όσον αφορά τη φιλοσοφία που θα έχει φέτος η ομάδα, ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: «Θεωρώ ότι αν έχουμε κάνει κάτι καλά, που θα αποδειχτεί στη συνέχεια, είναι ότι εμείς θα δώσουμε ρόλους. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματά στην ομάδα. Έχουν όλη τη διάθεση, υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα, λειτουργούμε σε επαγγελματικά πρότυπα στα γύρω-γύρω, οπότε γιατί να μην έχουμε μια καλή σεζόν και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας; Έχουμε θέσει μια άλλη προτεραιότητα που είναι πολύ κοντά στο αγωνιστικό. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερη την «NEM BC Arena» και θέλουμε να δώσουμε ένα προϊόν στο οποίο θα απολαμβάνουν όλοι το μπάσκετ. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, θα βγάλουμε και διαφημιστικά σποτ. Με πολύ μεγάλη χαρά άκουσα στο διαδικτυακό σεμινάριο των εθνικών κατηγοριών τον πρόεδρό μας να λέει ότι θα πατάξουμε κάθε μορφή βίας κι εκεί θα είμαστε σκληροί».

Για τις αρκετές αλλαγές παικτών που έκανε η ομάδα στο ρόστερ υπογράμμισε: «Χρόνο στην ομάδα θέλουμε οπωσδήποτε να δώσουμε. Έχω τη χαρά να έχω στο staff τον Λευτέρη Τσαουσίδη, που είναι πραγματικός «θησαυρός» στο μπάσκετ, τον Γιάννη Μήτσιαλο, τον Τάκη Υφαντή, τον Αποστόλη Σάκκαρη, παιδιά που «ζουν και αναπνέουν» για το μπάσκετ. Δεν σταματήσαμε δευτερόλεπτο με τους συνεργάτες μου να δουλεύουμε, δεν πήγαμε διακοπές, δουλεύουμε ασταμάτητα για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σε αυτό ακριβώς. Θεωρώ όμως ότι λίγο-πολύ όλες οι ομάδες εκεί κρίνονται. Νομίζω ότι τα παιδιά που διαλέξαμε για να συνθέσουν το «παζλ» που θα λέγεται ΝΕΜ φέτος είναι σωστά επιλεγμένα και θα καταφέρουμε να είμαστε και ομοιογενείς και αγαπημένοι και δε θα έχουμε πρόβλημα».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο Γιώργος Μάνταλος έκανε ένα γενικότερο σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα λέγοντας:  «Έχω την άποψη ότι δε θα είναι όπως πέρυσι. Πέρυσι όλοι έχαναν παντού, φέτος θεωρώ ότι θα είναι δύο γκρουπ ομάδων, όπου στο ένα θα είναι αυτές που δε μπορούν να χάσουν παντού. Κάποιες ομάδες, μαζί κι εμείς, θα δώσουμε μεγάλη «μάχη» να μπορέσουμε να μπούμε στην πρώτη ταχύτητα. Πέρυσι όλες οι ομάδες ήταν κοντά η μία στην άλλη, ενώ τώρα υπάρχουν αποστάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΝΕΜ διδάσκει ήθος σε δύσκολους καιρούς

Εθνικής εφήβων Μπάσκετ Ελλάδος ΕΓΚΩΜΙΟΝ

Βίντεο: Όταν ο Σωκράτης Ψαρόπουλος της ΝΕΜ έπαιζε στην Εθνική U21

Aleka Stamatiadi