Κοινωνία

Οι νέοι της Ι.Μ.Κορίνθου έστειλαν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Αντί για Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση οι νέοι του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου ανέβασαν την θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη, η Μπουμπουλίνα της Κατοχής»

Το Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορίνθου ανέβασε τη θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη, η Μπουμπουλίνα της Κατοχής», τιμώντας την επέτειο των 70 χρόνων από την εκτέλεση της ηρωίδας.

Η Λέλα Καραγιάννη ήταν μια πολύτεκνη μητέρα με καταγωγή από τη Λίμνη Ευβοίας και οικονομική επιφάνεια που πρόσφερε πολλά στον αντιστασιακό αγώνα και χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους Γερμανούς ως  «η μεγαλύτερη κατάσκοπος των Βαλκανίων». Και εκείνη, όπως χιλιάδες άλλοι ήρωες και ηρωίδες της Αντίστασης, έδωσε τη ζωή της για την Πατρίδα και τα ιδανικά μας, εκτελεσθείσα υπό των Γερμανών κατακτητών το έτος 1944.

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητας Ιωνίας Κορίνθου στις 26, 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου. Την πρώτη παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και πλήθος ιερέων. Ο Σεβασμιώτατος, αφού επαίνεσε τους νέους για την ωραία πρωτοβουλία τους, έπλεξε το εγκώμιο της ηρωίδας καθώς η δράση της του ήταν γνωστή από τότε που διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, τόπο καταγωγής της.

Στην προσπάθεια αυτή πήραν μέρος 50 και πλέον νέοι, οικογενειάρχες, φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν εθελοντικά. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και στις 4 παραστάσεις και τα μηνύματα του έργου άγγιξαν το κοινό που παρακολούθησε την σχεδόν τρίωρη παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον.

 

mitropolikorinthoy0201

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών EMΠ: Στις 30 καλύτερες του κόσμου

Δράσεις της Αντικαρκινικής στην Κεντρική Πλατεία Μεγάρων

Πού μπορούν να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς