Σημαντικότερα Υγεία

Νέα από το μέτωπο του SARS-COV-2

 Γράφει ο ιατρός Πνευμονολόγος Ελευθέριος Παπαλευθέρης

 

 

Αυτή τη στιγμή, ο FDA (o oργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ) δεν γνωρίζει επιστημονικά στοιχεία που να συνδέουν τη χρήση των μη στεροειδών αντιφλεγμονώδων φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη, με επιδείνωση των συμπτωμάτων COVID-19.

 

Ο οργανισμός διερευνά περαιτέρω το ζήτημα αυτό και θα επικοινωνήσει δημόσια όταν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, όλες οι ετικέτες με συνταγογραφούμενα NSAID προειδοποιούν ότι «η φαρμακολογική δράση των ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα) στη μείωση της φλεγμονής και ενδεχομένως του πυρετού μπορεί να μειώσει τη χρησιμότητα των διαγνωστικών σημείων στην ανίχνευση λοιμώξεων». Για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές θεραπείες εκτός από τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, υπάρχουν πολλά εξωχρηματιστηριακά (OTC) και συνταγογραφούμενα φάρμακα εγκεκριμένα για την ανακούφιση από τον πόνο και τη μείωση του πυρετού.

Η FDA προτείνει να μιλήσετε στον επαγγελματία υγείας εάν ανησυχείτε για τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονώδων φαρμάκων και βασίζεστε σε αυτά τα φάρμακα για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

 

Πρόκειται για το τεστ που εγκριθηκε απ τον FDA για τον sars – cov-2.

Ένας τέτοιος πάροχος δοκιμών είναι η Nurx, μια εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και είναι γνωστή για τα προϊόντα δοκιμών στο σπίτι για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις και τον έλεγχο των γεννήσεων, προσφέρει τώρα τα κιτ δοκιμών για το COVID-19 μέσω ταχυδρομείου για 181δολλάρια αφού οι υποψήφιοι πελάτες συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο συμπτωματων. «Δεν ψάχνουμε για τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, μόνο για την παρουσία τους. Μπορούν να κυμαίνονται από ήπιο έως σοβαρό, “δήλωσε ο εκπρόσωπος Nurx Allison Hoffman στο SFGate.com. “Αλλά, οι άνθρωποι με πραγματικά σοβαρά συμπτώματα πρέπει επίσης να αναζητήσουν άμεση φροντίδα. …

Καθώς οι δοκιμές έχουν δρομολογηθεί γρήγορα μέσα στην κρίση, έχουν ανακύψει επίσης ανησυχίες για την ακρίβειά τους, ανέφερε η Stat.

 

Οι δοκιμές όχι μόνο πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή, αλλά πρέπει επίσης να ληφθούν δείγματα από τη σωστή θέση στη μύτη και το λαιμό. Ο Eric Topol, διευθυντής του Μεταγραφικού Ινστιτούτου Μετάφρασης Scripps, δήλωσε ότι η πιθανότητα για ψευδή αρνητικά είναι υψηλή. “Δεν είναι πολύ άνετο πράγμα, αν το κάνετε σωστά. Μπορεί να αισθάνεται σαν να προσπαθείτε να γκρεμίστε “, είπε. Ο Nurx δήλωσε στο Stat ότι η δοκιμή της εταιρείας χρησιμοποιεί ένα στοματικό μάκτρο που είναι πιο φιλικό προς το χρήστη.

 

 

Όπως αντιλαμβάνεστε η ευκολία ενός τέστ όπου σε μικρό χρονικό διάστημα και στο σπίτι ο καθένας θα μπορεί να έχει απάντηση για τη νόσο θα διευκολύνει το έργο των ιατρών και θα αποσυμφορήσει τις νοσοκομειακές δομές

 

 

Το πρώτο για τα αντιφλεγμονώδη , είναι απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι αυτοί που ελάμβαναν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα νοσουσαν βαρύτερα και είχαν χειρότερη πρόγνωση.

 

 

Αυτές τις ημέρες υπάρχει συνεχής ροή επιστημονικών δεδομένων, τα οποία επεξεργάζεται η ιατρική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Για ό, τι νεότερο, εξελίξεις που αφορούν τον ιό και μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμησή του, θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Χορός της Τράτας στα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi

Έργα χωρίς προϋπολογισμό στον Δήμο Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Τα Ρουσάλια στις γειτονιές των Μεγάρων