Όπως εξηγούν, ήδη υπάρχει σημαντική πρόοδος και στις δυο περιπτώσεις, η επίλυση των οποίων κινείται εντός του πλαισίου που είχε σχεδιασθεί αρχικά. Σημαντικές εξελίξεις υπήρξαν χθες στην υπόθεση του Σκαραμαγκά, με την προκήρυξη των διαγωνισμών εκποίησης του εμπορικού σκέλους. Μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών και αμέσως μετά την μεταφορά της δεξαμενής νούμερο πέντε και της γύρω έκτασης που ανήκαν στην επιχείρηση στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να υποβάλει έγγραφη, σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε έναν ή σε περισσότερους ή σε όλους τους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται, υποβάλλοντας χωριστές έγγραφες σφραγισμένες προσφορές, για έκαστο από αυτούς, σε διακριτούς φακέλους, που ο καθένας θα φέρει σαφή εξωτερική ένδειξη.

Πρόοδος υπάρχει και στην υπόθεση της Ελευσίνας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον τριών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και η αμερικάνικη Onex.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μετά τη μικρή παράταση που δόθηκε θα πρέπει να έχουν καταθέσουν τη μη δεσμευτική προσφορά τους μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να καθορισθεί το πλαίσιο για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του διαγωνισμού. Να σημειωθεί πως η αξιοποίηση της Ελευσίνας θα γίνει στα πρότυπα του Νεωρίου Σύρου, δηλαδή την είσοδο νέου επενδυτή μέσα από την πτωχευτική διαδικασία του άρθρου 106.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει αισιοδοξία για την έγκαιρη ολοκλήρωση του σχεδίου αναβίωσης του ναυπηγοεπισκευστικού κλάδου, ο οποίος θεωρείται κρίσιμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής, όπως έδειξε και η περίπτωση του Νεωρίου Σύρου που κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα να προσελκύσει σημαντικό έργο, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη ισχυρών Ελλήνων εφοπλιστών.

Είναι ενδεικτικό ότι από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα το ναυπηγείο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 40 πλοία, δημιουργώντας περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας. Επιπλέον, σε λίγες μέρες πρόκειται να εγκαινιασθεί η μεγάλη δεξαμενή Βιολάντω, η οποία υπέστη σημαντική αναβάθμιση μέσα από ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα.

πηγή