Πολιτισμός Σημαντικότερα

Το Μουσείο Μεγάρων στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την Κυριακή το πρωί ξενάγηση από τα Εκκλησιαστικά Μνημεία του Ελαιώνα ως την Κρήνη του Θεαγένους

 

Συνεχίζοντας με πνεύμα εξωστρέφειας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 «ΠΟΛΕ(ι)Σ», με ξεναγήσεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, στις 24  Σεπτεμβρίου, 3 και 5 Νοεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις, που ξεκινούν αυτήν την Κυριακή, αποτελούν μια καταπληκτική ευκαιρία για συμπολίτες και επισκέπτες όλων των ηλικιών, να γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Μεγαρίδος και να συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το πρωί, διοργανώνεται ξενάγηση σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Μεγαρέων. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από τα Εκκλησιαστικά Μνημεία του Ελαιώνα, θα συνεχιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και στην «Κρήνη του Θεαγένους». Αφετηρία θα είναι η Κεντρική Πλατεία Μεγάρων με ώρα συνάντησης 11:00 π.μ.

Η ξενάγηση θα διαρκέσει 3 ώρες. Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι είναι οι : Λώρη Ζαγκουδάκη, Παναγιώτα Αυγερινού, Χριστίνα Καζαζάκη. Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων για την παραχώρηση των λεωφορείων για την μετακίνηση των επισκεπτών.

Σχετικά πληροφορίες στα Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2296022426/ 81771 (Ώρες Επικοινωνίας: Καθημερινές 8.00π.μ. έως 2.00μ.μ.)

Επόμενη εκδήλωση στις  3 Νοεμβρίου, με Αφιέρωμα στον εθνογραφικό κινηματόγραφο με θέμα την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση ανοικτής τραπέζης.

Παράλληλα, πραγματοποιείται Περιοδική φωτογραφική  έκθεση στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων «Πόλ(ε)ις και Μεταμορφώσ(ε)ις».

Στις 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιού από το μουσικοθεατρικό εργαστήρι Μεγάρων με θέμα την ίδρυση της αρχαίας πόλης των Μεγάρων.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο http://efadyat.wordpress.com/

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μαρινάκης: Ευθύνες & Αλήθειες για τον Βωξίτη

Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μεγαρέων

Ξεκινά η πολιτιστική παραγωγή στο Μουσειακό Κέντρο Πολιτιστικών “Γεράνεια” της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου