Πολιτική Σημαντικότερα

Μονόδρομος το δάνειο για το Δήμο

6.000.000 ευρώ δάνειο για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού ζητά η Διοίκηση

«Όχι» της αντιπολίτευσης μπλοκάρει την απόφαση

[quote]«Δεν υπάρχει άλλη λύση, λέει η Διοίκηση. Ζητάμε συναίνεση για να λειτουργήσει ο Δήμος»[/quote]
 

Γρ. Σταμούλης: «Ούτε εμείς θέλαμε να πάρουμε δάνειο αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος»
Γ. Μαρινάκης: «Χρεοκοπία και δραματική επιδείνωση στο Δήμο»
Γ. Μπερδελής: «Άκαμπτος και άσφαιρος πολιτικά ο Γρ. Σταμούλης, να παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου»

 

 

Ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

 

Η «κρίση» είναι μικρή μάλλον λέξη για την κρισιμότητα της κατάστασης των οικονομικών του Δήμου Μεγαρέων.

Σε τεντωμένο σχοινί η Διοίκηση έφερε το θέμα δανείου 6 εκατομμυρίων στο δημοτικό συμβούλιο, την Δευτέρα, όπου δεν πέρασε, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει σύσσωση, πλην του λευκού του Γιάννη Μιχάλαρου, ενώ χρειάζονταν αυξημένη πλειοψηφία 2/3 για την έγκριση απόφασης δανείου.

Το δάνειο είναι άκρως ζωτικής σημασίας για τις βασικές λειτουργίες του Δήμου, με τον προϋπολογισμό να μην ισοσκελίζεται λόγω υπέρογκων χρεών και την κυβέρνηση να μη δίνει επιχορήγηση, αλλά με μικρή παράταση που εξαντλείται για τον ισοσκελισμό, να παραπέμπει με νομολογία μόνο σε δάνειο.

Κι άλλο δημοτικό συμβούλιο θα συγκληθεί πιθανότατα για τη σύναψη δανείου, με την ελπίδα της διοίκησης να ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ως τον μαγικό αριθμό 22 που θα ενέκρινε την αίτηση του δήμου για σύναψη δανείου.

Ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης τόνισε την αναγκαιότητα του δανείου, ως μονόδρομου, καθώς εκεί οδηγήθηκε από την κυβέρνηση και τον νόμο Κατρούγκαλου, μετά από συναντήσεις για διεκδίκηση επιχορήγησης.

 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Μαρινάκης υπενθύμισε την άρνηση του σημερινού Δημάρχου Γρ. Σταμούλη σε δάνειο που ζητούσε η διοίκησή του, αλλά δεν ελήφθη γιατί τελικά δόθηκε η λύση της επιχορήγησης από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Γ. Μπερδελής χαρακτήρισε «άσφαιρο» πολιτικά τον Γρ. Σταμούλη, λέγοντάς του ότι έπρεπε να είχε παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση που δεν δίνει λύση στο πρόβλημα ισοσκελισμού του προϋπολογισμού.

Ως καθαρά πολιτικό ζήτημα, που αφορά την θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δήμους, τους οποίους προορίζει με ιδιωτικές υπηρεσίες, έθεσε το θέμα ο Αντ. Χοροζάνης.

Ο Γιάννης Μιχάλαρος ψήφισε λευκό, τονίζοντας ότι θα μπορούσε ο Δήμος να έχει έσοδα με προτάσεις καινοτόμες, όπως αυτές που έχει προτείνει.
 

Επί της αρχής και νομιμότητας ενστάσεις

 

Ενστάσεις επί της διαδικασίας προέβαλε ο Γιάννης Μαρινάκης που υποστήριξε ότι η εμπλοκή δύο δημοτικών συμβούλων της διοίκησης, του Ν. Παπαπανούση και του Μ. Λέλη, στις λίστες των ποσών που χρωστά και θα αποπληρώσει με το δάνειο ο Δήμος, συνεπάγεται μη σύννομη απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος αναφέρθηκε στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει του οποίου δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει σε συνεδρίαση ή γνωμοδοτικό ή συλλογικά όργανα τα οποία λογοδοτούν εφόσον ο ίδιος η συγγενείς του έχουν υλικό ή άλλο συμφέρον. Όπως τόνισε οι δύο αιρετοί διεκδικούν «σεβαστά, σοβαρά ποσά»: «Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό συνιστά σοβαρό ποινικό συμφέρον και ανεξαρτήτως των προθέσεων των συναδέλφων, τίθεται σοβαρό θέμα συμμετοχής τόσο στη συζήτηση όσο και στη λήψη απόφασης».

 

Αντιρρήσεις επί της διαδικασίας διατύπωσε και ο Γιώργος Μπερδελής, συμφωνώντας με τον Γ. Μαρινάκη. Επιπλέον, τόνισε ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας και της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα τη σύναψη δανείου.
«Μέλος οικονομικής επιτροπής, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να συμμετάσχει στην επιτροπή. Η οικονομική επιτροπή έγινε με παρόντα πέντε μέλη και ο κ. Λέλης για τους λόγους δεν έπρεπε να συμμετάσχει άρα δε δημιουργείται απαρτία της οικονομικής επιτροπής άρα όποια ειλημμένη απόφαση είναι παράνομη».

Ο επικεφαλής του «Τώρα» ζήτησε αναβολή του δημοτικού συμβουλίου: «να καλέσετε ξανά οικονομική επιτροπή με πλειοψηφία όπως απαιτεί ο νόμος και να ξαναφέρετε το θέμα».

 

«Όλα νόμιμα» απάντησε ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή των συναδέλφων, το θέμα είναι λήψη δανείου, όχι για θέμα πληρωμή υποχρεώσεων.

Ψηφίσατε τον προϋπολογισμό και δεν θέσατε θέμα αν πρέπει να είναι παρόντες ή όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το δάνειο, απουσίαζε ο Πρόεδρος της Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης, που μάλιστα έχει διπλή ψήφο, και στην ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον του Δήμου, στην εισήγηση υπήρχε λίστα με τις επιχειρήσεις στις οποία χρωστά ο Δήμος και θα εξοφληθούν με την έγκριση του δανείου.
Ο Γ. Μπερδελής αρχικά απαντώντας στον Γρ. Σταμούλη τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός δεν έχει συσχέτιση με αυτό το θέμα.

Δεν μπορούν οι υπάλληλοι να μη βάλουν οφειλές προηγούμενων ετών στον προϋπολογισμό.

Σήμερα όμως με απόφαση οικονομικής επιτροπής όπου κακώς λαμβάνει μέρος ο κ. Λέλης, η απόφαση λέει παραθέτουμε πίνακα πιστωτών που πρόκειται να πληρωθούν από το αιτούμενο δάνειο. Συνδέεται υλικά η ψήφος μου με οφειλές που έχει ο δήμος σε εμένα, είπε για τους εμπλεκόμενους δημ. συμβούλους. Λογικό είναι να είναι επιρρεπής. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, μπορεί να το πάτε σε έκτακτο συμβούλιο κάνοντας τα απαραίτητα μη κινδυνεύοντας γιατί προφανώς θα προσφύγουμε κατά της απόφασης».

Με αυτό το σκεπτικό, ο Γ. Μαρινάκης υπέβαλε ένσταση επί της διαδικασίας για μη σύννομη συμμετοχή των κ.κ. Μελ. Λέλη και Νίκ. Παπαπανούση βάσει του αρ. 10 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου».

 

Δικαστικά έχουν δικαιωθεί για την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε απαντώντας ο Νίκος Παπαπανούσης: «είναι προσφιλής η τακτική του κ. Μαρινάκη. Είναι καθ’ όλα νόμιμα και η διαδικασία».
 

 

 

 

[quote]Ιερ. Πολυχρόνης: «Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα»[/quote]

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιερ. Πολυχρόνης στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησε για το αίτημα του Δήμου Μεγαρέων για δάνειο 6.000.000 ευρώ με 4,35% επιτόκιο, το χρόνο αποπληρωμήςτα 25 έτη, 2 έτη περίοδο χάριτος και ετήσια δόση τα 396.000 ευρώ.

“Συνδυάζοντας μάλιστα την αναχρηματοδότηση των 11 υφιστάμενων δανείων του Δήμου η παρούσα επιβάρυνση των 600.000 ευρώ για τα δάνεια αυτά (τα παλιά) αυτά, θα συνεχιστεί με «κέρδος τα 6,000,000 ευρώ, λόγω κουρέματος που έχει συμφωνηθεί και χαμηλότερου επιτοκίου. Μια «δελεαστική πρόταση» που όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο συμβούλιο, δεν θα υπάρχει καμιά λογική εξήγηση να μην ψηφιστεί από όλους».

«Αδιαπραγμάτευτη αξία η ευθύνη, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης. Τελικός κριτής είναι ο συνδημότης μας, που απόψε πρέπει να μάθει για το που βρίσκεται ο δήμος μας, τι προοπτικές έχει και για το ποιοι τελικά θα αποτελέσουν μέρος ή λύση του προβλήματος. Εμείς θέλουμε να είμαστε η λύση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν παλιότερα”.

 

[quote]Γ. Μαρινάκης: «Δεν χρεώσαμε ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες μας»[/quote]

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, είπε αρχικά ο Γιάννης Μαρινάκης.

Επειδή η ζωή κύκλους κάνει, ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να φέρει τέτοιο θέμα για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό.

Είναι συγκεκριμένο το χρέος που καλό θα ήταν να αναλυθεί και δεν θα έπρεπε να αναφέρεται σε μια λίστα με ονόματα κοινή θέα στην κοινωνία.
Υπάρχει χρέος που προέρχεται από δικαστικές αποφάσεις και έργα διοικήσεως Στρατιώτη 3.000.000 ευρώ.

Ουδέποτε εμείς δημιουργήσαμε χρέος, αντιθέτως μειώσαμε το χρέος και τελικώς αυτό το δάνειο δεν ελήφθη ποτέ γιατί ήρθε επιχορήγηση από το υπουργείο εσωτερικών βάσει συνολικής απόφασης με προϋποθέσεις που είχαμε και ήμασταν εμείς που το πήραμε.

35 εκατομμύρια ευρώ ήρθαν στο δήμο Μεγαρέων για τις ανάγκες και πήγαν στον κόσμο, στην τοπική κοινωνία.

35 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση φέραμε και δεν πήραμε δάνειο».

 

 

[quote]Γ. Μπερδελής: «Ποτέ δε βάλατε πλάτη στα προβλήματα του δήμου όταν ήσασταν αντιπολίτευση»[/quote]

«Έχετε παρελθόν, είπε ο Γ. Μπερδελής στον Γρ. Σταμούλη, οπότε ψευτοδιλήμματα δεν τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν.

Ποτέ δε βάλατε πλάτη, τόνισε, προκειμένου να κάνει ο δήμος τα αυτονόητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμα και για την ισοσκέλιση προϋπολογισμών παλιότερα.

Η πολιτική σας ήταν αντίδραση ακόμα και όταν ο δήμος δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αρνιόσασταν 500 χιλιάδες δάνειο για να τελειώσει το έργο της αποχέτευσης. Λαμβάνω τη διαδρομή πολιτικού υπόψιν… Ανάλογα το χρόνο μεταλλάσσεστε και βλέπουμε διαφορετικά πρόσωπα.
Κι εσείς είστε συνταξιούχος, γιατί παίρνετε το μισθό σας;

Να μειώσουν τις αποδοχές οι αντιδήμαρχοι, πρότεινε ο Γ. Μπερδελής.

Στους Δημότες κάνατε αύξηση δημοτικών τελών ενώ αντιδρούσατε… Σας ζητάμε ενημέρωση και μας απαξιώνετε».

 

 

[quote]Αντ. Χοροζάνης: «Στηρίζετε πολιτικές διάλυσης του δήμου με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών»[/quote]

 

«Είμαστε οι μοναδικοί με σταθερή θέση, ανέφερε ο Αντ. Χοροζάνης. Από πού θα βρείτε τα έσοδα όταν το κράτος δεν καλύπτει τις ανάγκες του δήμου, υπηρεσίες προς την κοινωνία, οι οποίες έχουν πληρωθεί από το λαό με εκατό χιλιάδες φόρους.

Φόρος υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακρατημένος, φόροι που το κράτος δεν αποδίδει στους δήμους. Η ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με το κράτος λόγω της κρίσης.

Θα αυξηθούν τα έσοδα με τα δάνεια;

Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Τι πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση τι θέλει από τους δήμους. Θα πρέπει οι ίδιοι εργαζόμενοι να αντιδράσουν για το δάνειο που παίρνετε, οι ΚΑΠ μπήκαν σαν εγγύηση του δανείου. Κι άλλη μείωση από τους ΚΑΠ, οι εργαζόμενοι θα έχουν χρήματα να πληρωθούν;
Δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς παρά να καλυφθούν από το κράτος. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι βάρος στο λαό.

Θα ρυθμίσετε τα παλιά δάνεια όταν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Οι τράπεζες λεφτά θέλουν. Δεν ξέρουμε ποια ρύθμιση θα κάνετε αύριο, θα είναι φόρτωμα στο λαό.

Ο προϋπολογισμός του δήμου είναι συνάφεια του κράτους απέναντι στους δημότες. Μην αναλαμβάνετε ευθύνες που δεν έχετε. Μη γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως και στηρίζετε πολιτικές διάλυσης του δήμου με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Το δάνειο είναι θηλιά για όλο τον κόσμο. Ο τι εκβιασμό να βάλετε και στον λαό που χρωστάτε δεν ισχύει, είναι αίολο, ο τι και να πείτε του χρόνου θα ζητήσετε δάνειο, γιατί δεν θα έχετε πληρώσει τα χρέη. Τα έργα που οφείλετε είναι χρήματα τα οποία τα χρωστάει το κράτος».

 

 

[quote]Γιάν. Μιχάλαρος: «Έχουμε κάνει προτάσεις, πρέπει να διεκδικήσετε έσοδα»[/quote]

 
«Σας κάνω συνεχώς προτάσεις για να βρεθούν έσοδα, είπε ο Γιάννης Μιχάλαρος που ψήφισε λευκό. Αν δεν πάτε προς αυτήν την κατεύθυνση γρήγορα, μέσα από προτάσεις που σας έχω κάνει να τις χρησιμοποιήσετε αν δε σας αρέσουν κάντε κάτι άλλο.
Τώρα μας ζητάτε να νομιμοποιήσουμε πολιτικές κακοδιαχείρισης και ανοργανωσιάς. Πρέπει να φορτωθούμε πιθανή μη αποπληρωμή χρεών. Πόσα χρέη θα αποπληρώσουμε; Ποσά είναι τα ανείσπρακτα έσοδα από μεγαλοοφειλέτες; Πρέπει να προχωρήσετε από αύριο να βρείτε έσοδα. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε πάρα πολλά χρήματα».
«Οι προτάσεις θέλουν και χρόνο για υλοποίηση, απάντησε ο Γρ. Σταμούλης, πολύ δε περισσότερο που τώρα χωρίς το εργαλείο του προϋπολογισμού δεν μπορεί να υλοποιηθεί καμία. Γι’ αυτό εμείς ζητούμε την ψήφιση δανείου για να έχουμε προϋπολογισμό να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν το θέλω το δάνειο εμμένω στις αρχές αλλά όταν έρχεται η κυβέρνηση και πιέζουμε και λέει μόνο έτσι θα ισοσκελιστεί με δάνειο, είτε από πιστωτικά ιδρύματα ή από το ταμείο παρακαταθηκών».

 

 

[quote]Θαν. Δρένης: «Η βόμβα θα σκάσει στα χέρια της επόμενης διοίκησης»[/quote]

 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε και ο πρώην Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ Θαν. Δρένης:  «Αναφέρθηκε αρκετές φορές ότι αν δεν πάρουμε δάνειο, οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν μισθούς. Σήμερα αν έχει χρήματα ο δήμος είναι υποχρεωμένος να επιχορηγήσει νομικά πρόσωπα;

Έχετε πει ότι λεφτά υπάρχουν, ότι έχετε λύσεις για όλα, απλά το προηγούμενο διάστημα γινόταν σπατάλη.

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δώσετε τις λύσεις. Στην εισήγηση που μας δόθηκε από την οικονομική επιτροπή, προτείνεται περίοδος χάριτος και να ξεκινήσει πρώτη δόση δυο χρόνια αργότερα. Να σκάσει στα χέρια της επόμενης διοίκησης. Αυτό πάτε από 1-1-2018. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα τότε γιατί ζητάτε περίοδο χάριτος; Είχα ακούσει και σε προηγούμενα χρόνια ο δήμαρχος δεν ήθελε τότε να υποθηκεύσει το μέλλον, συντάσσομαι με αυτό που είχε πει τότε».
«Έχουμε λύσεις για το μέλλον, είπε ο Γρ. Σταμούλης. Είναι τα οικονομικά στοιχεία του παρελθόντος αυτό που συζητάμε, δεν τα γνώριζα, γιατί μας παραδώσατε έναν εύρωστο δήμο όπως λέγατε».

 

 

[quote]Κλ. Βαρελάς: «Και με το δάνειο πάλι ελλειμματικός θα είναι ο Δήμος»[/quote]
Ο Κλεάνθης Βαρελάς θέλησε να θέσει, όπως είπε, «τεχνοκρατικά και ηθικά ζητήματα», όπως την απουσία του δημάρχου από την οικονομική επιτροπή. «Ήταν η μοναδική πρόθεση για να δείξει την πολιτική του βούληση, δεν έχουμε εισήγηση από την οικονομική υπηρεσία του δήμου και κανένα νούμερο. Από πρόχειρα στοιχεία που μάζεψα σήμερα καταλαβαίνουμε ότι πάλι ελλειμματικός είναι ο δήμος.
Τον τελευταίο καιρό συζητείται η αυτονόμηση της Ν Περάμου, αφού πάμε να συναπτόμενη δάνειο θα επιμεριστεί; Θα το επιβαρυνθεί ο δήμος Μεγαρέων; Δεν πρέπει να ζητήσουμε νομική συμβολή; Θα πετύχει, είμαι σοβαρό το ζήτημα. Και η προηγούμενη διοίκηση και η σημερινή αντιμετωπίζουν προβλήματα από το μακρινό παρελθόν, όχι όμως με την πρώτη δυσκολία το δάνειο. Αν δεν έβλεπα το χαρτί του υπουργείου εσωτερικών ότι θα πάρουμε την επιχορήγηση δεν θα συναινούσα. Κυνηγήστε επιχορήγηση».

 

 

 

[quote]Β. Μαυροειδή: «Το κράτος μας οδηγεί σε αυτό το δρόμο»[/quote]
Η Αντιδήμαρχος Βανέσσα Μαυροειδή ανέφερε ότι «το δάνειο δεν το θέλαμε επ’ ουδενί. Το κράτος μας οδηγεί σε αυτό το δρόμο. Κάνουμε αυτό που κάνουν και άλλοι δήμοι και που θα κάνατε κι εσείς αν ήσασταν στην ίδια θέση, δεν κάνουμε κάτι για να γίνουμε αρεστοί αλλά για να πληρώσουμε παλιά χρέη. Μακάρι να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Θα δώσουν ανάσα στους συμπολίτες μας.

Οι επιχορηγήσεις μειώνονται δεν θα παραδώσουμε τα κλειδιά ούτε θα αφήσουμε το δήμο στο έλεος. Ο καθένας απόψε παίρνει την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία».

[quote]Σπ. Κορώσης: «Το κρίμα στο λαιμό σας»[/quote]
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπ. Κορώσης επεσήμανε ότι «δεν τιμά κανέναν σε αυτήν την αίθουσα να λέει το τι ψήφιζε ο δήμαρχος πριν από πέντε χρόνια. Φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλούρας.

Αν δεν ψηφισθεί το δάνειο δεν θα έχουμε προϋπολογισμό, η ΔΗΚΕΔΗΜΕ δεν θα μπορεί να πάρει λεφτά, τελείωσαν, θα χαθεί η ρύθμιση με το ΙΚΑ και με ιδιώτη, όπου υπάρχει συμφωνία να πληρώνονται 2500 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά τη μισθοδοσία μέχρι 31/06 θα έχουμε, μετά θα μείνουν απλήρωτοι.

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός γιατί ήταν τρεις μήνες απλήρωτοι και καταφέραμε να φέρουμε στα ίσα και να μπουν οι μισθοί της ΔΗΚΕΔΗΜΕ στην ενιαία αρχή πληρωμών δεν ιδρώνει το αυτί του Δρένη. Το κρίμα στο λαιμό σας όσον αφορά τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ».

 

[quote]Γ. Μπερδελής: «Αφήστε το παραμύθι και την εκμετάλλευση των δημοτικών υπαλλήλων για τα οικονομικά σας οφέλη»[/quote]

Ο Γ. Μπερδελής απευθυνόμενος στον σημερινό αντιδήμαρχο Στ. Φωτίου είπε: «Είσαι υπεύθυνος για την κατάσταση του δήμου σήμερα, με διαπλοκή, δάνεια, κακοδιαχείριση, νύφη χωρίς προίκα.

Δεσμευθήκατε να παρουσιάσετε στοιχεία. Αφήστε το παραμύθι και την εκμετάλλευση των δημοτικών υπαλλήλων για τα οικονομικά σας οφέλη, εξασφαλισμένοι είναι πάντα οι μισθοί. Γιατί παρελθόντων ετών χρέη έχετε γράψει μόνο δυο εκατομμύρια;

Είναι μέγα πολιτικό λάθος, είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση του δήμου. Άκαπνος ο Γρ. Σταμούλης πολιτικά και κοινωνικά. Βεβαίως και φαίνεται λαϊκίστικο, όταν σας λέω μια σειρά ενεργειών και στο τέλος να παραδώσετε τα κλειδιά. Είναι μικρό το ποσό των έξι εκατομμυρίων για να βρίσκεται ένας δήμος σε ομηρεία.

Ασχοληθήκατε καθόλου με μισό εκατομμύριο που χάνει από άδειες αλλοδαπών, ασχοληθήκατε με σχέδιο πόλης αν όλοι πληρώνουν;».

Επί της ψηφοφορίας, σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε «όχι», εκτός από τον Γιάννη Μιχάλαρο που ψήφισε λευκό και η απαιτούμενη πλειοψηφία(2/3 ή 22 ναι στους 33 δημοτικούς συμβούλους) για την έγκριση της απόφασης για σύναψη δανείου δε συγκεντρώθηκε. Η διοίκηση εξετάζει ενδεχόμενη νέα συνεδρίαση με το ίδιο θέμα, με την προοπτική ότι η αντιπολίτευση θα αλλάξει γνώμη και θα ψηφίσει το δάνειο.

 

Πολυσέλιδο, αναλυτικό ρεπορτάζ στην Ε που κυκλοφορεί!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Η Εκκλησιαστικότης μέσα στην Τουρκοκρατία

Aleka Stamatiadi

Χριστουγεννιάτικο Χωριό: Πρόσκληση για τα καταστήματα από τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ

Aleka Stamatiadi

Σύλληψη 64χρονου για τη φωτιά στην Αγία Τριάδα

Aleka Stamatiadi