Πολιτική Σημαντικότερα

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου-Αρχαιολογίας

Προσπάθειες για να προχωρήσουν τα έργα και προτάσεις για να έλθουν επισκέπτες

Νέες βάσεις συνεργασίας προσπαθούν να θέσουν Δήμος Μεγαρέων και Αρχαιολογική Υπηρεσία, έπειτα και από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη και της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Στέλλας Χρυσουλάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Σταμούλης και η κα Χρυσουλάκη, που συνοδευόταν από τους αρχαιολόγους κ. Αυγερινού (υπεύθυνη για το Δήμο Μεγαρέων) και κ. Μαυροκεφαλίδη, συμφώνησαν στην αναβάθμιση  της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με πρώτο βήμα την άμεση επίλυση των γραφειοκρατικών εμποδίων, που αποτελούν τροχοπέδη στις εργασίες αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης των Μεγάρων και στις εργασίες κατασκευής του Δικτύου Αποχέτευσης στο νέο σχέδιο πόλης (Β’ ΦΑΣΗ), όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο.

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων εξέφρασε την διάθεση να συμβάλλει στην δημιουργία αρχαιολογικών χώρων, όπου υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία στα όρια του Δήμου και στην ανάδειξή τους, προκειμένου να καταστούν  πόλος έλξης πολλών επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης ευχαρίστησε την κ. Χρυσουλάκη για την καλή διάθεση και την άριστη συνεργασία της με την Δημοτική Αρχή.

Περίπτερο με τις αρχαιότητες των Μεγάρων στη «Μεγάρων γη» στο Σύνταγμα

Επιπλέον, της πρότεινε να παραχωρηθεί περίπτερο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Μεγαρικών Προϊόντων στον υπόγειο χώρο του ΜΕΤΡΟ,  στο Σύνταγμα (2, 3 και 4 Απριλίου 2015), ώστε να ξεκινήσει άμεσα και ουσιαστικά η ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων του Δήμου Μεγαρέων, πρόταση που έγινε αποδεκτή από την εκπρόσωπο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξι νέα εργοστάσια για τα σκουπίδια στην Αττική

Παραίτηση μελών από το ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων

Συνέντευξη Γιώργος Μάνταλος: Πώς το όνειρο έγινε πραγματικότητα

Aleka Stamatiadi