Κοινωνία Σημαντικότερα

Μία επιχείρηση δε φέρνει την άνοιξη για το Βλυχό

[quote]Περιστατικά ακραίας βίας συνεχίστηκαν παρά τις επιχειρήσεις πριν μερικούς μήνες[/quote]

«Ξεχνιούνται» μάλλον γρήγορα οι προσαγωγές και το μπαλόνι της παραβατικότητας ξαναφουσκώνει μετά από τις επιχειρήσεις στον καταυλισμό των τσιγγάνων.

Μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας που έφεραν για αρκετούς αποτέλεσμα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση περιστατικών με θύματα όχι μόνο κλοπής αλλά και σωματικών βλαβών συμπολίτες μας.

Σε κεντρικά σημεία των Μεγάρων, και αφού έγινε η επίθεση στον ιδιοκτήτη περιπτέρου στην πλατεία Λιτάρα, θύματα τροχαίου έπεσαν δύο γυναίκες στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Τεπελενίου και εγκαταλείφθηκαν από Ρομά.

Συνήθης πρακτική ομάδων τσιγγάνων έχει καταλήξει να απαιτούν χωρίς να πληρώνουν σε καταστήματα εστίασης, καφετέριες, κλπ. με τους καταστηματάρχες να απειλούνται καθημερινά.

Ακόμα, ούτε τα πατώματα δεν άφησαν σε οικία στον παράλληλο δρόμο, ληστές την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται οι διαρρήξεις.

Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι μεμονωμένες επιχειρήσεις καταστολής δεν λύνουν το πρόβλημα που έχει βαθύτερες ρίζες και με την κρίση επιτείνεται.

Ο φόβος σε κάθε σημείο της πόλης και κάθε ώρα της μέρας είναι υπαρκτός με τα περιστατικά να αποδεικνύουν το θράσος συμμοριών και δραστών που αφήνονται τις περισσότερες φορές ελεύθεροι.

Συναντήσεις επί συναντήσεων είναι αμφίβολο αν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα σε μια κοινωνία αγανακτισμένων πολιτών, που «βράζει» και ζητά επιτακτικά λύσεις κινδυνεύοντας καθημερινά.

Αυτές τις ημέρες, ο Δήμαρχος Μεγαρέων ζήτησε όπως ανακοινώθηκε και συνάντησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και δήλωσε ότι «Θα ληφθούν άμεσα μέτρα», δήλωση που έχει ξαναακουστεί και έγινε εκ νέου λόγος από τη δημοτική αρχή για «δράσεις και συντονισμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα Ασφαλείας στους πολίτες της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήσιμες συμβουλές για τις μέρες του παγετού

3ήμερο Οδικής Ασφάλειας από τον “Κούρο”

Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια