Κοινωνία

Μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματιών

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την λήψη μέτρων από το Δήμο, για την στήριξη των επαγγελματικών κλάδων της τοπικής οικονομίας, που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού έγινε το Σάββατο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ιερόθεος Πολυχρόνης, Σταύρος Φωτίου (Νέας Περάμου) και Γιάννης Δήμας, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου  κ. Γιάννης Γκίνης, ο κ. Αγγελος Μακρυγιάννης, Χρήστος Γκίνης και οι επιχειρηματίες κύριοι Γιάννης Δρίτσας και Αντώνιος Πορίχης εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων, ο κ. Γιάννης Μουρτζούκος, Πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών Εστίασης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης και ειλικρινούς συνεργασίας, ακούστηκαν εποικοδομητικές προτάσεις και δρομολογήθηκαν λύσεις, που ικανοποιούν πλήρως όλους τους επαγγελματίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, που έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού και θα γίνουν ενέργειες και δράσεις,  που θα ανακουφίσουν τον εμπορικό κόσμο και τους καταστηματάρχες.

Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε να στείλλει ο Δήμος έγγραφο στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) με το οποίο να ζητεί την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των τελών για το 2020 και  2021, που καταβάλλονται από τους καταστηματάρχες της Νέας Περάμου και της Πάχης (Ταβέρνες, καφετέριες κλπ), να απαλλαγούν οι επαγγελματίες από την καταβολή στο Δήμο Μεγαρέων των τελών  χρήσεως πλατειών και πεζοδρομίων για το 2021 (για το έτος 2020 έχει ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

Για την επιπλέον στήριξη των Εμπόρων, Επιχειρηματιών και καταστηματαρχών θα φροντίσει ο Δήμος για την ενημέρωση και προβολή τους με σχετικό ένθετο έντυπο στον αθηναϊκό τύπο.

Προτάθηκε στο Δήμο η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού 28ης Οκτωβρίου και να γίνει θεσμός η “Λευκή νύχτα” προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία.

Προτάθηκε επίσης στο Δήμο να φροντίσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και να φωταγωγηθεί ο δρόμος  από την Αερογέφυρα μέχρι την Πάχη και την Βαρέα, για την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.

Υπήρξε απόλυτη συμφωνία όλων των συμμετασχόντων στην σύσκεψη ότι θα πρέπει να προβάλλεται με κάθε τρόπο και κάθε πρόσφορο μέσο ότι “η περιοχή μας είναι ασφαλής” κι ότι τηρούνται όλα τα μέτρα για τηναντιμετώπιση της πανδημίας και να αποφεύγονται επικριτικά σχόλια, κινδυνολογίες και τρομοκρατία των συμπολιτών, που επιβαρύνουν το κλίμα, δυσφημίζουν το Δήμο και την περιοχή, βλάπτουν την τοπική οικονομία και δεν ωφελούν κανέναν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελιά και χαμηλές θερμοκρασίες

Aleka Stamatiadi

Για πρώτη φορά στη Λίμνη Κουμουνδούρου ψεκασμός με drone από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής

Aleka Stamatiadi

“Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος;”