Πολιτική Σημαντικότερα

Μετάθεση του χρόνου των δημοτικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2019

Όπως ανέφερε σε  συνέντευξή του στην  εφημερίδα Real news ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, προδιαγράφει την μετάθεση του χρόνου των εκλογών για το φθινόπωρο του 2019.

αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

Η απόφασή σας για μετάθεση του χρόνου των δημοτικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2019, είναι οριστική;

Αυτή θα είναι η προσωπική μου εισήγηση, στο πλαίσιο του νόμου που επεξεργαζόμαστε για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αυτοδιοίκηση.

Είχατε προαναγγείλει πρωτοβουλία για το μεγάλο πρόβλημα των 70.000 και πλέον συμβασιούχων. Βλέπετε πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο; Και τι τελικά πιστεύετε ότι θα γίνει;

Περίπου 70.000 είναι το σύνολο των συμβασιούχων κάθε κατηγορίας, εποχικών και μη, που απασχολούνται στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν είπαμε ποτέ ότι η πρωτοβουλία που σκεφτόμαστε τους αφορά όλους. Εμείς αναφερόμαστε σε ένα μέρος από αυτούς τους εργαζομένους που συγκεντρώνουν κάποια χαρακτηριστικά. Πέρα από προσωπικές απόψεις, το θέμα μας το βάζει η ιδία η ζωή και πρέπει να το απαντήσουμε.

Με τους συμβασιούχους των δήμων τι θα γίνει; Κάποιοι, μάλιστα, είναι απλήρωτοι…

Νομίζω πως -πέραν ολίγων εξαιρέσεων- τα πράγματα κινούνται όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχει ακόμη πρόβλημα πληρωμής μετά την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου από το ΥΠΕΣ, αλλά και σε αυτές τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν. Η ρύθμιση που κάναμε στα τέλη του προηγούμενου Ιουλίου ήρθε να λύσει τον γόρδιο δεσμό των συμβασιούχων της καθαριότητας, προωθώντας νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέγαρα 1974: ο αγώνας των Μεγαριτών κατά της βίαιης απαλλοτρίωσης της γης τους

βίντεο: Χορός της Τράτας

Ανοίγουν οι αθλητικές ακαδημίες