Κοινωνία Σημαντικότερα

Μελέτη για την αναβάθμιση του νερού στον κάμπο των Μεγάρων διενεργεί η ΕΑΓΜΕ

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) – πρώην ΙΓΜΕ ξεκινά την καταγραφή των γεωτρήσεων στον κάμπο της Μεγαρίδας προκειμένου να καταθέσει ως τον Σεπτέμβριο ολοκληρωμένη μελέτη και πρόταση για το τι προτείνει για την αναβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντας της περιοχής μας.

Δεδομένου ότι ο κάμπος των Μεγαρίδας παράγει  πράσινα φυλλώδη λαχανικά και άλλα προϊόντα και “θρέφει” την Αττική και όλη τη χώρα, η ΕΑΓΜΕ έχει δείξει ενδιαφέρον για την περιοχή μας, όπως ανέφερε στην Ε ο Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, και βρίσκεται εδώ και μήνες σε συνεργασία με τον Δήμο και παραγωγούς για να καταθέσει επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις. Οι καταγραφές των περισσότερων από τις γεωτρήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι για να υπάρχουν και αντικειμενικές μετρήσεις και η ΕΑΓΜΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση μελέτης προς τον Δήμο Μεγαρέων.

Την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Τσώκος, ο πρόεδρος και συμπολίτης μας κ. Κωνσταντίνος Σάλτας και ο διευθυντής Υδατικών Πόρων και Γεωθερμίας κ. Παναγιώτης Σαμπατακάκης.

Για τη συνάντηση περί των μελετών της ΕΑΓΜΕ, ανακοίνωση έστειλε ο συνδυασμός “Μαζί με όραμα”, αναφέροντας τη συμμετοχή του δημ. συμβούλου και παραγωγού Δημ. Δάλλα στην ενημέρωση.

“Από την ενημέρωση προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού “Μαζί με όραμα” που δείχνουν ότι από την ημερίδα της 28ης Φεβρουαρίου  2020 έως σήμερα, και παρά την υγειονομική κρίση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οι άνθρωποι της ΕΑΓΜΕ εργάστηκαν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας. Οι κ.κ. Τσώκος και Σάλτας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι έτοιμες οι γεωλογικές μελέτες που αφορούν τον υδροφόρο ορίζοντα των Μεγάρων. Επίσης ανέφεραν ότι σύντομα ξεκινούν μελέτες για αποδοτικά έργα χαμηλού κόστους που αφορούν δυο λεκάνες απορρόφησης ορεινών περιοχών του δήμου Μεγαρέων, που θα έχουν ως σκοπό την αξιοποίηση των σημαντικότερων απορροών από τους ορεινούς όγκους.

Ευκαιρίας δοθείσης, οι εκπρόσωποι του ΕΑΓΜΕ ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι ήδη πραγματοποιούνται μελέτες για την ιαματική ιδιότητα των υδάτων του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος και μέλη της διοίκησης του δήμου Μεγαρέων, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Δημήτριος Δάλλας.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων

ΝΕΜ: “Νίκη & αδικία”

Aleka Stamatiadi

Κλοπή αυτοκινήτου στο πάρκινγκ του σταθμού Μεγάρων

Aleka Stamatiadi