Κοινωνία Σημαντικότερα

Μεγαλώνουν τα πεζοδρόμια και αλλάζει η οδός Κολοκοτρώνη

Με συμβολή και χορηγία του επιχειρηματία Σωτήρη Παπαηλία, αλλάζει όψη η οδός Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της πόλης μας, στην παλιά ΔΟΥ.

Ελλείψει πόρων και ενώ το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ο συμπολίτης μας ανέλαβε το κόστος της κατασκευής, με υλικά της επιχείρησής του.

“Η οδός Κολοκοτρώνη στο κέντρο των Μεγάρων συνδέει την κεντρική λεωφόρο  της 28ης Οκτωβρίου με την οδό Δημάρχου Γεωργίου Μαυρουκάκη που καθημερινώς διέρχονται πολλά αυτοκίνητα αλλά και πεζοί.

Δρόμος πολυσύχναστος και σημαντικός για την εξυπηρέτηση πεζών και οχημάτων.

Υστερα από εισήγηση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου η οδός Κολοκοτρώνη θα διαμορφωθεί με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αλλάξει πλήρως όψη καθώς όπως προβλέπεται το οδόστρωμα θα περιοριστεί στα 3 μέτρα πλάτος και τα πεζοδρόμια  θα έχουν πλάτος 1,95 μέτρα έως 2,35 ενώ ταυτόχρονα θα φυτευθεί πολύ πράσινο έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί πίνοντας τον καφέ του, να περπατήσει άνετα και φυσικά να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση στην διέλευση των αυτοκινήτων με δεδομένο ότι θα λειτουργεί ως μονόδρομος και δεν θα επιτρέπεται το πάρκινγκ των αυτοκινήτων.

Σημαντικότατη θα είναι η χορηγία του συμπολίτη επιχειρηματία κ. Σωτήρη Παπαηλία του οποίου η έδρα των επιχειρήσεών του είναι σε αυτήν την οδό” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάρων Γη: Πρόσκληση συμμετοχής εκθετών

Διακοπή νερού σε Λάκκα, Πέραμα, Αγ. Τριάδα

Λ. Κοσμόπουλος: «Συμβάλλουμε για την προστασία των συμπολιτών μας στις κρίσιμες αυτές στιγμές»