Πολιτισμός Σημαντικότερα

Μεγάλη μουσική παράσταση με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο & την Χορωδία Μεγάρων για την επέτειο του ξεριζωμού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (βίντεο)

Μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο ”Στο Γαλατά θα πιώ κρασί, Στο πέρα θα μεθύσω” παρουσιάστηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού ” Γαλαξίας”, από την ΔΗΚΕΔΗΜΕ και τον Δήμο Μεγαρέων.

Την πρωτοβουλία είχε η Χορωδία του Δήμου Μεγαρέων, με την μαέστρο Μαριλία Ηλία, και την πιανίστρια Ρένα Χατζοπούλου, να συμμετέχουν μαζί με δεκαμελή εξαιρετική ορχήστρα και τον δημοφιλή ερμηνευτή Γεράσιμο Ανδρεάτο. Τραγούδησαν επίσης η Σεμίνα Μανέτα και ο Χρήστος Ναβροζίδης, δίνοντας ακόμα πιο ιδιαίτερο χρώμα στις μικρασιάτικες μουσικές.

Στην αφήγηση και την επιμέλεια των κειμένων ήταν η Μαρία Τζέη.

Η παράσταση ήταν η λήξη των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 ετών από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και τα μουσικά κομμάτια ταξίδεψαν το κοινό στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, με τις δυσκολίες και τις χαρές του λαού μας.


Με αυτή την μεγάλη μουσική παράσταση πέφτει η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων των 100 ετών από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή ο Αγώνας Λιμένων-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φωτιά στην Κινέττα & καταγγελίες Γ. Μπερδελή

“Φεύγουν” Υποθηκοφυλακείο-Κτηματολογικό Γραφείο από τα Μέγαρα

Aleka Stamatiadi